Atlétika

2021.12.27. 16:45

Márton Anita is rajtoltat szilveszterkor Békéscsabán

A kilenc győzelmével csúcstartó Tábor Miklós, és a rendező klub reménységei közül Karsai Gábor, valamint Zahorán Milán is elstartol december 31-én a békéscsabai OTP Bank 33. Szilveszteri Futógálán.

G. P.

A célba érkezés mindig vidám hangulatban történik a sportcsarnoknál /Archív fotó: Imre György/

Fotó: Nagy Tibor 3

A pandémia az ország legrégebbi szilveszteri futóeseményét sem kímélte tavaly, amit a helyzet súlyossága miatt akkor le kellett fújni. A vírus sokadszorra is próbára teszi az emberiséget, és persze a viharsarki sportesemény szervezőit is. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club által több mint három évtizede változatlan népszerűséggel futó gálája az egyik legvidámabb kihívás, amelyen évente több mint hatszáz futó áll rajthoz. A hagyományoknak megfelelően idén is a városi sportcsarnoknál tartják a rendezvényt. A program szerint a 8.30-as kapunyitás után a sportcsarnok előterében átvehető a rajtszám, de 9 óráig a helyszínen korlátozott számban még lehet nevezni (az online nevezés csütörtökig lehetséges 9 és 16 óra között a bcsac.hu oldalon, bővebb információ: www.bcsac.hu, facebook.com/bcsac felületeken). A szervezők a helyszínen öltözési lehetőséget is biztosítanak. 9.30 órától kezdődik a közös bemelegítés, a Strong Body edzőterem sportolói várják a futókat.

Az első rajtra 10 órakor kerül sor a városi sportcsarnoknál. A startpisztolyt Szarvas Péter polgármester, és Márton Anita, a békéscsabai klub olimpiai bronzérmes, világbajnok atlétája lövi el. Ekkor a 2521 méteres távon rajthoz állók, a 3 tagú családok, valamint 60 év feletti amatőrök vágnak neki a távnak. A második rajt 10.05 órakor lesz. Ekkor Varga Tamás alpolgármester fogja a startpisztolyt. A táv 4621 méter, amelyet a profik és amatőrök együtt teljesítenek, az értékelés viszont külön történik. A célban egyedi éremmel, és OTP ajándékkal várnak minden futót. A kilencszeres győzelmével a rendező klub rutinos versenyzője, Tábor Miklós vezeti az éremtáblázatot, aki most is rajthoz áll, és két fiatal csabai futóval, Karsai Gábor, és Zahorán Milán korosztályos országos bajnokokkal küzd majd az érmes helyezésekért. A nők mezőnyében ott lesz az USA-ban tanuló, és az ünnepekre hazatérő Novák Natália is, aki remek évet tudhat maga mögött. Értékes díjak, ajándéksorsolás mellett a legötletesebb jelmezben futó, Békéscsaba város különdíját kapja.

A futás után a Békéscsabai AC bemutatja az év legeredményesebb atlétáit, óriástortával, és közös pezsgőkoccintással zárul a rendezvény. Eközben a mozgás utáni levezetésről az Ízisz Jóga Stúdió, Lenkefi Mónika jógaoktató gondoskodik. – A közösség, az összetartozás, a közös élményszerzés az, ami miatt megrendezzük minden évben a futógálát. S hogy mennyire hiányozna ez az esemény? Ezt bizonyítja, hogy bár tavaly a járványveszély miatt elmaradt, több százan egyénileg is teljesítették a távot. Most pedig a közös élményt önzetlen partnereinkkel együtt biztosítjuk a futóknak az év utolsó napján – nyilatkozta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában