Atlétika

2021.12.16. 14:27

Idén lesz szilveszteri futógála Békéscsabán

Tavaly a pandémia miatt elmaradt, az idén immáron harmincharmadik alkalommal rendezi meg az OTP Szilveszteri Futógálát a megyeszékhelyen a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. Az év utolsó versenyén csipes időmérés segíti a pontos sorrend megállapítását.

V. L.

A célba érkezés mindig vidám hangulatban történik a sportcsarnoknál /Archív fotó: Imre György/

A szilveszteri futógála az egyik legvidámabb kihívás a megyeszékhelyen, amelyen évente több mint hatszáz futó áll rajthoz. A hagyományoknak megfelelően idén is a városi sportcsarnoknál tartják a rendezvényt.

A részletes program:

 8.30 órától kapunyitás – a sportcsarnok előterében átvehető a rajtszám. 9 óráig a helyszínen még korlátozott számban lehet nevezni. A szervezők öltözési lehetőséget biztosítanak. 9.30 órától kezdődik a közös bemelegítés. A Strong Body edzőterem sportolói várják a futókat. Start a városi sportcsarnoktól 10 órától. Az első rajt 10 órakor lesz. A startpisztolyt ellövik: Szarvas Péter polgármester és Márton Anita, a csabai klub olimpiai bronzérmes, világbajnok atlétája. Ekkor a 2521 méteres távon rajthoz állók, a 3 tagú családok, valamint 60 év feletti amatőrök vágnak neki a távnak. A második rajtot 10.05 órakor tartják. A startpisztolyt ellövik: Varga Tamás alpolgármester és a békéscsabai klub egykori kiválósága, dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. A táv 4621 méter, amelyet a profik és amatőrök együtt teljesítenek, az értékelés viszont külön történik majd.

Online nevezés december 29-ig lehetséges: bcsac.hu oldalon. Bővebb információ: www.bcsac.hu, facebook.com/bcsac.

A célban egyedi éremmel és OTP-ajándékkal várnak minden futót. A kilencszeres győzelmével a rendező klub rutinos versenyzője, Tábor Miklós vezeti az éremtáblázatot, aki most is rajthoz áll, és két fiatal csabai futóval, Karsai Gábor és Zahorán Milán korosztályos országos bajnokokkal küzd majd az érmes helyezésekért. A nők mezőnyében ott lesz az USA-ban tanuló és az ünnepekre hazatérő Novák Natália is, aki remek évet tudhat maga mögött. Értékes díjak, ajándéksorsolás mellett a legötletesebb jelmezben futó Békéscsaba város különdíját kapja.

A futás után a Békéscsabai AC bemutatja az év legeredményesebb atlétáit, óriástortával és közös pezsgőkoccintással zárul a rendezvény. Eközben a mozgás utáni levezetésről az Ízisz Jóga Stúdió, Lenkefi Mónika jógaoktató gondoskodik. – Összességében a közösség, az összetartozás, a közös élményszerzés az, ami miatt megrendezzük minden évben a futógálát. S hogy mennyire hiányozna ez az esemény? Ezt bizonyítja, hogy bár tavaly a járványveszély miatt elmaradt, több százan egyénileg is teljesítették a távot. Most pedig a közös élményt önzetlen partnereinkkel együtt biztosítjuk a futóknak az év utolsó napján – nyilatkozta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában