180. évforduló

2024.01.14. 15:54

Munkácsys tortapályázatot hirdettek Békéscsabán

Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója tiszteletére ismét meghirdeti a Munkácsy torta nevet viselő pályázatot az önkormányzat és a békéscsabai múzeum.

Licska Balázs

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója tiszteletére ismét meghirdeti a Munkácsy torta nevet viselő pályázatot az önkormányzat és a békéscsabai múzeum – közölték a Munkácsy Mihály Múzeumban. A cél az, hogy egy olyan cukrászati terméket alkossanak a Békéscsabán vagy Békés vármegyében működő cukrászok, amely a békéscsabaiak és a Munkácsy-negyedbe látogatók számára ismert és kedvelt édességgé válhat.

Elvárás a tortával szemben többek között az elegáns megjelenés; az ízben és színben harmonikus, a korszerű táplálkozásnak megfelelő összetétel; az, hogy változatos technikákat alkalmazzanak az elkészítés során; valamint a Munkácsy Mihály festészetével összhangban lévő színvilág.

Nevezni január 22-ig lehet a [email protected] e-mail címen keresztül. A tortákat pedig február 13-án, kedden 11 órakor zsűrizik a Munkácsy Mihály Múzeumban. A 20 szeletes, frissen elkészített pályamunkákat ezen vagy az ezt megelőző napon kell benyújtani. A nyertest több díjjal jutalmazzák, és vállalnia kell, hogy a 2024-es Munkácsy torta a Munkácsy Emlékházban lévő cukrászdában elérhető legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában