Városismereti vetélkedő

2022.06.13. 11:27

Az emléktáblák alapján válaszolhattak a kérdésekre a jaminai diákok

Városismereti vetélkedőt szervezett a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum hétfőn az Erzsébethelyi Általános Iskola négy osztályának.

L. B.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Forrainé Kovács Márta, az intézmény történésze hangsúlyozta, hogy bár szükség volt némi versenyszellemre is a diákok részéről, a megmérettetés lényege az volt, hogy minél inkább megismerhessék Békéscsabát a fiatalok.

Elmondta, hogy a mintegy nyolcvan tanuló a Kossuth térről indulva tizenhat állomáson járt a csaknem kétórás túra alatt a belvárosban, és mindenhol olyan kérdéseket kaptak a gyermekek, amelyekre a kihelyezett emléktáblák feliratai alapján válaszolhattak. Felkeresték többek között a 101-esek emlékművét, az evangélikus, a római katolikus és a református templomokat, a kopjafákat az Aradi vértanúk ligetében, a városházát, a Nagy Imre teret.

Például a békéscsabai színjátszás otthonáról is kaptak kérdést a diákok, hogy az mikor épült és ki tervezte – erre a Jókai színháznál lévő emléktábla alapján válaszolhattak. Az Alföld-Fiume vasútvonallal kapcsolatban pedig arra is felelhettek a tanulók, hogy melyik híres festőművész szállt meg a főtéri szállodában, a megoldás Munkácsy Mihály volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában