Összefoglaló

2024.03.24. 18:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 24.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 24-én.

Beol.hu

Nem sikerült a bravúr, a harmadik mérkőzését is elveszítette a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata a Kaposvári NRC ellen az Extraliga elődöntőjében, így a harmadik helyért folytathatja. A somogyi csapat története során először jutott be a bajnoki döntőbe.

Összeütközött két személyautó Szarvason, a Szabadság úton, azaz a 44-es főút 75-ös kilométerszelvényénél.

A kardoskútiak eseménynaptárába bekerült egy ízélményekben gazdag, gasztrokulturális program. Akik regisztráltak, szembesültek a látni-, enni- és innivalókkal. A pálinka dominált mindenben, hiszen a rendezvényt a Kardoskúti Gasztro Pálinka Egyesület és a Móra Ferenc Közösségi Színtér szervezte nagy érdeklődés mellett.

Szőke Péter, Magyar Kézműves Remek-díjas népi iparművész V. Németh Zsolttól, a magyar életmód és kiemelkedő nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztostól, valamint Porga Gyulától, Veszprém polgármesterétől vette át a Hungarikum-díjat és Hungarikum-elismerő oklevelet a Veszprémi Petőfi Színházban a magyar cifraszűrért.

A Kórház utcában régen látott gólzáporos mérkőzést hozott a Füzesgyarmat vasárnapi vendégjátéka. A bajnokság 21. fordulójában megvívott csatában a lila-fehérek semmit nem bíztak a véletlenre: már az első félidőben döntésre vitték a dolgot, a három ponttal pedig a Dél-keleti csoport élén is megerősítették pozíciójukat.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) több részterületén is találkozhatunk két héricsfajjal: a volgamenti és a tavaszi héricsekkel. Míg előbbiek már csúcsvirágzásban vannak, az utóbbiaknál még valószínűleg növekedni fog a virágzó tövek száma.

A Mávinform tájékozatása szerint a Békéscsaba és Lőkösháza közötti átépítési munkálatok miatt változik a menetrend.

Többen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom–Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott vasárnap.

A Makovecz Imre tervei alapján épült Hagymatikum hazánk és valószínűleg az egész világ legszebb termálfürdője – jelentette ki a miniszterelnök vasárnap Makón.










 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában