Gasztronómia

2024.03.24. 13:46

Látvány- és ízélményben volt részük a kardoskútiaknak - galériával

A kardoskútiak eseménynaptárába bekerült egy ízélményekben gazdag, gasztrokulturális program péntek estére. Akik regisztráltak, szembesültek a látni-, enni- és innivalókkal. A pálinka dominált mindenben, hiszen a rendezvényt a Kardoskúti Gasztro Pálinka Egyesület és a Móra Ferenc Közösségi Színtér szervezte nagy érdeklődés mellett.

Ott, a helyszínen derült ki, milyen is az a kardoskúti fütyülős sütemény; miként lehet megbolondítani a pálinka felhasználásával a pörköltet, vagy a saját zsírjában sült kacsamellet. De még a párolt lila káposztába is jutott a pálinkából...

pálinka
Szakács, cukrász mutatta meg, a pálinka felhasználását. Fotó: Őzse Péter

Pálinkás jó estét kívánt a résztvevőknek Varga Pál polgármester, aki már többször nyilatkozott arról, hogy a komoly, értékteremtő beruházások mellett olyan élményeket kíván nyújtani a település vezetése a kardoskútiaknak, amelyek a közösségépítést, a kikapcsolódást szolgálják. No, ilyen volt ez a péntek este is, ahol a gasztronómia rejtelmeibe vezették be a szakemberek a résztvevőket. Bemutatták, hogy a pálinka, mint alapanyag, hogy használható fel egy teljes menüsorban.

A házigazda, Vargáné Neller Borbála, elmondta, az a céljuk, hogy a pálinka felhasználását megmutassák a különféle ételek és a cukrásztermékek elkészítésével. 

A részletekről, a szakmabeliekről (Szabó Lőrinc, a helyi pálinka egyesület elnöke, Kristó István, az A’la Bárd Középkori Étterem üzletvezetője és Dénes Viktor főszakács, Mellis Csaba az Élmény Étterem mesterszakácsa, Ficsor Zoltán Príma-díjas, aranykoszorús cukrászmester) és az általuk kínált fantasztikus étkekről és finomságokról a település honlapján számoltak be.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában