Egyeztetés

2024.02.08. 09:12

Ökoturisztikai céllal hasznosítanák a jaminai bányatavakat

A jaminai bányatavakkal kapcsolatban egyeztettek a minap – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

A jaminai bányatavakkal kapcsolatban egyeztettek. Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

A képviselő a Facebook-oldalán arról írt, hogy, hogy nemcsak Békéscsaba, de a térség meghatározó vállalkozása a Wienerberger Téglaipari Zrt. A békéscsabai gyár vezetőivel, Felegyi Mihállyal és Fodor Attilával, illetve a Kenderföldek Egyesület elnökével Csicsely Gergővel, valamint dr. Duray Balázs projektmenedzserrel folytatott megbeszélésen szóba került, hogy a Wienerberger olyan saját tulajdonú bányatavas területtel rendelkezik, amely alkalmas ökoturisztikai célú hasznosításra.

A tárgyalás során körvonalazódott, hogy a cégcsoport milyen szerepvállalásra hajlandó, valamint az is, hogy a civil szervezet közösségi alapon milyen erőforrásokat képes az elképzelések mellé tenni. A politikus kiemelte, hogy a projekttel kapcsolatban – mivel az térségi jelentőségű, munkahelyteremtő, ökológiai és turisztikai szempontból is jelentős – az állami szerepvállalás lehetősége ugyancsak felmerült. 

Ökoturisztikai céllal hasznosítanák a területet. Forrás: Facebook/Herczeg Tamás oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában