Tulajdon

2024.02.15. 11:19

Megkaphatja Békéscsaba az államtól a volt Körös szálló telkét

Célba érhet a békéscsabai önkormányzat kezdeményezése, megkaphatja a város a magyar államtól azt a Kossuth téri területet, ahol egykor a Körös hotel állt.

Licska Balázs

Szente Béla szerint gondozottabb lehet a terület, ha a város tulajdonába kerül. Fotó: Szente Béla Facebook-oldala

A város átveheti a nemzeti vagyonkezelőtől, a tulajdonába kerülhet a volt Körös szálló területe – írta Facebook-oldalán Szente Béla önkormányzati képviselő, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója. Hozzátette, hogy intézményvezetőként és békéscsabaiként is fontos ez számára, hiszen mind az egykori épület, mind a helyén sarjadó növények problémát jelentettek, jelentenek. Mostanában pedig többen parkolóként tekintenek a területre, ugyanakkor ez sem megfelelő. Hangsúlyozta: ha a városé lesz a terület, akkor nagyobb odafigyelést kaphat. 

A Körös hotel 25 éven át működött, majd szintén nagyjából ugyanennyi időn keresztül állt üresen a Kossuth téren. Azt követően, hogy az ingatlan a magyar állam tulajdonába került, 2021 végén lebontották az épületet. A békéscsabai önkormányzat szintén ekkor, tehát immár több mint két éve kezdeményezte, hogy a mintegy 2 ezer négyzetméteres ingatlan kerüljön a magyar államtól térítésmentesen a városhoz. Szóba került, hogy közparkot hoznának létre a területen, hiszen ez az elképzelés találkozik leginkább a helyiek igényével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában