Jótékonyság

2024.02.17. 08:27

A mentőalapítvány javára báloztak Békéscsabán, a Kornéliában - galériával

Harmadik alkalommal tartottak jótékonysági mentős bált pénteken este a Békéscsabai Mentőalapítvány javára a békéscsabai Kornélia Étteremben. Az Év mentősét is megválasztották, de csak a mentők napján, május 1-jén derül ki, hogy ki kapja a díjat.

Nyemcsok László

A báli bevételből befolyt összegből olyan eszközöket vásárolnak, amik segítik, megkönnyítik a mentők munkáját. Képünkön Kárász László

Fotó: Bencsik Ádám

Báli köszöntőjében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a tavalyihoz és a tavalyelőttihez hasonlóan idén is örömmel érkezett a rendezvényre, mert egy mindenki számára fontos ügy mentén szervezték meg az eseményt.

– A mentősök a közvetlen életmentésben vesznek részt, látnak el nélkülözhetetlen feladatot a mindennapokban, az ünnepeken, amiért köszönet, tisztelet és megbecsülés illeti őket – emelte ki Herczeg Tamás. – Tisztelem őket emberként, szakemberként, segítőként egyaránt, sokszor rajtuk múlik az életünk, roppant fontos a szerepük. Minden elismerésem azoké, akik ezt az embert próbáló feladatot ellátják az érdekünkben. 

A mentős bált Kovács László, a Békéscsabai Mentőállomás mentőápolója szervezte, de civil kezdeményezésként, és nagyon sok olyan vendég volt, aki nem a mentőknél dolgozik. A rendezvényen részt vett Kárász László, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Békés vármegyei vezető mentőtisztje és Csendes Csaba, a Békéscsabai Mentőállomás vezetője, az alapítvány elnöke is. A báli bevételből befolyt összegből – a költségek levonása után – az alapítvány olyan eszközöket vásárol, amik segítik, megkönnyítik a mentők munkáját, ezáltal a betegeket is szolgálják.

Csendes Csaba kitért arra, az adó egy százalékokból és az egyéb felajánlásokból a mentők munkakörülményeinek javításához járulnak hozzá. Vettek többek között új mentőtáskákat, motoros váladékszívót. Emellett képzéseket, továbbképzéseket is támogatnak.

A báli ételsort Fodor Mihály mesterszakács, a Kornélia étteremvezetője készítette kollégáival. Szerepelt benne Újházy-tyúkhúslevestől a sülteken át a nosztalgiakrémesig sok-sok finomság. A 120 bálozó jó hangulatáról Dj Somogyi Krisztián gondoskodott. A tombola sem hiányozhatott az eseményről. A főnyereményt Herczeg Tamás ajánlotta fel, mégpedig egy 50 ezer forint értékű utazási utalványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában