Átalakítások

2023.12.28. 08:56

Meglepetésekkel várja majd látogatóit az orosházi múzeum

Az orosházi múzeum kívülről is megszépült. Az ott dolgozók időről időre megosztanak a belső átalakítás, felújítás részleteiről a Nagy Gyula Területi Múzeum közösségi oldalán fotókat. Szinte biztos, nagy meglepetés éri majd a látogatókat, olyan változások történnek a falak között.

Csete Ilona

Az első Orosházára betelepülő családok neveit tartalmazza a családfa. Fotó: Facebook

A Nemzeti Kulturális Alap - Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma kiírásán elnyert közel 97 millió forint pályázati forrásból megújul az állandó tárlat és létrejön egy új. Hamarosan nyitunk – olvasható a múzeum oldalán. A szorgos mindennapok után most pihennek egy szusszanásnyit a szakemberek.

A vitrinekben is minden a helyére kerül. Fotó: Facebook

Józó Tamásné, az intézmény vezetője annyit elárult, a vitrinek, a bútorok a helyükre kerültek a teljesen átformált múzeumi terekben. Azok berendezése, feltöltése zajlik majd január 8-ától újult erőbedobással.

Legutóbb még arról posztoltak, hogy a múzeumigazgató boldog, mert a családfa is megérkezett, sőt, már a helyére is került. Hírportálunk érdeklődésére azt is elmondta: az első Orosházára betelepülő családok neveit tartalmazza a családfa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában