Összefoglaló

2023.12.11. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 11.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2023. december 11.-én.

Beol.hu

Forrás: beol.hu

A választókorú magyarok 68 százaléka, de még a baloldali szimpatizánsok csaknem fele sem tartja elfogadhatónak azt, ha a hazai pártok és politikusok kampányait közvetlenül vagy közvetve külföldről finanszírozzák, aláásva ezzel Magyarország szuverenitását – derült ki az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából, amelyről hétfőn tájékoztatták az MTI-t.

A Google Kereső éves összegzője pontosan megmutatja, mire kerestek rá legtöbbet a felhasználók itthon és szerte a világon.

Az elmúlt időszakot alacsony lakáspiaci forgalom jellemezte, ám a CSOK Plusz változást hozhat. Az ingatlan.com friss elemzéséből kiderül, a kedvezmény a gyermeket vállaló házaspároknak segítséget nyújthat mind az első lakás megvételéhez, mind a családbővítés miatt nagyobb lakásba történő költözéshez. Gyulán 399 ezer, Békéscsabán 381 ezer forint a használt lakások átlagos négyzetméterára.

2020 óta segíti a gyermekek fejlődését, tart foglalkozásokat, illetve képez segítő és terápiás kutyákat az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület. Gulyás Biankát a szervezet alapítóját és önkéntesét segítő tevékenységéért, a gyermekekért végzett kiemelkedő munkájáért és az egyesület iránti elismerésünk jeléül is választottuk a hét emberének.

Adóbevallásai elkészítése során valótlan tartalmú költségszámlákat használt fel egyéni vállalkozóként a Gyulai Járási Ügyészség szerint az a 46 éves battonyai férfi, aki ellen most költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat. Társának, egy 50 éves mezőhegyesi nőnek, aki a fiktív számlákat szolgáltatta, bűnsegédlet miatt kell bíróság elé állnia.

Hagyományteremtő mikulásnapi ünnepséget rendezett az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája a dolgozóinak. Németh Gabriella intézményvezető a rendezvényen elmondta, ritka, hogy a nyolc telephely valamennyi munkavállalója találkozik egymással, ezért is fontosak az ilyen kötetlen alkalmak.

Ötszáz rászoruló család számára osztott tartós élelmiszerekből álló csomagot az önkormányzat hétfőn Békéscsabán, a Czuczor utca 4. szám alatti épületben.

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki néhány hónap alatt igen nagy mennyiségű bontási hulladékot halmozott fel engedély nélkül cégének telephelyén.

Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője Békés vármegyét érintő kérdésekről tárgyalt a Sándor-palotában. Vendégül láthatjuk Békésben Novák Katalint.

Az Országos Magyar Vadászkamara elnökségi ülését tartották hétfőn az Országos Magyar Vadászkamara Békés vármegyei Területi Szervezetének székhelyén. Az esemény középpontjában már a jövő évi feladatok, a jövő évi gazdálkodás előkészítése állt, aminek jegyében a feladatarányos finanszírozási rendszerben hajtanak módosítást végre.

Vasárnap bonyolították le a Hóbogyó futam néven meghirdetett időmérős Bolza-kör Futóversenyt a Szarvasi Arborétum, a SZUSE futószakosztálya és a Minden, Ami Szarvas szervezésében az arborétumban.

Kivétel nélkül hazai sikerek születtek az NB II.-es női bajnokság 11. játéknapján, amely egyben az utolsó is volt erre az évre. A viharsarki rangadón nem született meglepetés, hiszen a csoport élén álló gyulaiak magabiztos játékkal arattak rajt-cél győzelmet a negyedik helyre visszaszoruló szarvasiakkal szemben. A H csoport második pozícióját elfoglaló csabai fiatalok nagy küzdelemben tartották otthon a két pontot a felsőházi rájátszásról vélhetően lemaradó Bácsalmást.

Ahogy vasárnapra, úgy hétfőre is munkabeszüntetést hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), és a sztrájk Békés vármegyében és Békéscsabán szintén több járatot érintett. Azok csak akkor közlekedtek, ha a buszsofőr mégis felvette a munkát. Utánajártunk, Békésben miképpen alakult a helyzet hétfőn.

Márton Anita ősz óta a dobó szakágak vezetőjeként tevékenykedik a Magyar Atlétikai Szövetségben (MASZ), a célja pedig az, hogy segítőivel a lehető legjobban támogassák a sportolók és edzőik életét.

Törzsgárda elismerésben részesülő köztisztviselőket, az óvodai nevelés, a szociális szférában és a kulturális területen dolgozókat köszöntötték hétfőn Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában