Hagyományteremtés

2023.12.11. 13:50

Nyolc telephelyről érkező óvodapedagógusok ünnepeltek együtt Orosházán

Hagyományteremtő mikulásnapi ünnepséget rendezett az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája a dolgozóinak. Németh Gabriella intézményvezető a rendezvényen elmondta, ritka, hogy a nyolc telephely valamennyi munkavállalója találkozik egymással, ezért is fontosak az ilyen kötetlen alkalmak.

Csete Ilona

Az önkormányzati óvodában dolgozók a Könd utcán találkoztak. Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Könd utcai óvoda tornaterme ünnepi díszbe öltözött a rendezvény idejére, az óvodások szavalata és a művészeti iskola diákjainak az előadása tette még meghittebbé. Dávid Zoltán polgármester kifejezte a város köszönetét és háláját mindazért az áldozatos munkáért, amit az óvodai dolgozók a legkisebbekért végeznek.

– Az év végéhez közeledve fontosnak tartottam városunk lakossága, különösképpen a kisgyermekes családok nevében tolmácsolni elismerésemet és köszönetemet az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája valamennyi dolgozója felé. Elmondtam az óvodapedagógusoknak, dajkáknak, pedagógiai asszisztenseknek és Németh Gabriella intézményvezetőnek, hogy mennyire hálásak vagyunk a kollektíva munkájáért – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester. 

Gyönyörű ez a hivatás, hiszen gyermekekkel foglalkozni mindig felemelő és hálás feladat, sok szeretetet, kedvességet rejt magában ez a szakma.

Németh Gabriella kollégáihoz intézett gondolataiban úgy fogalmazott, számtalan feladattal kellett megbirkózniuk, sok munka vár rájuk a következő hónapokban is, ám a gyermekekért mindenkor megéri.

– Négyszázötven kisgyermek szakmailag kiváló ellátásáról gondoskodunk, munkánk eredményeképpen egészséges életvitelű, önálló, pozitív énképű, jó képességekkel rendelkező gyermekeket engedhetünk iskolába. Büszke vagyok arra, hogy veletek dolgozhatok – mondta. Rámutatott, az önkormányzat, mint fenntartó, folyamatosan segíti az intézményben zajló nevelői munkát és a bérkiegészítésekkel nagyban hozzájárul a munkaerő megtartásához is.

Idén is törzsgárda jutalommal ismeri el a város azokat az önkormányzati intézményekben (így az önkormányzati óvodában is), illetve a polgármesteri hivatalban dolgozókat, akik évtizedek óta szolgálják választott hivatásuk keretein belül a várost. A törzsgárda jutalmakat jövő héten adják át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában