Jótékonyság

2023.12.11. 16:22

Ötszáz család karácsonyát édesítették meg Békéscsabán - videóval

Ötszáz rászoruló család számára osztott tartós élelmiszerekből álló csomagot az önkormányzat hétfőn Békéscsabán, a Czuczor utca 4. szám alatti épületben.

Licska Balázs

Ötszáz békéscsabai család számára összesen 5,5 millió forint értékben biztosítottak tartós élelmiszereket. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Adam

A pakkok tartalmaztak tejet, cukrot, étolajat, rizst, konzerveket, tésztát, leveskockát többek között, és a karácsony közeledtének apropóján kakaó, mák, méz, tea, szaloncukor és narancs is került a csomagokba, hogy megédesítsék a szűkölködők ünnepét. 

Szarvas Péter polgármester – aki szintén részt vett az osztásban – elmondta, hogy egy-egy pakk értéke 11 ezer forint, így a mostani ajándékozás 5,5 millió forintba került az önkormányzat számára. A támogatott családokat a városháza szociálpolitikai osztályának, valamint a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai választották ki és értesítették ki a lehetőségről. 

– Bár nem kötelező a segélyezés, az önkormányzat sokrétű támogatási rendszert működtet – hangsúlyozta a városvezető, hozzáfűzve, hogy évente mintegy 100 millió forintot biztosítanak pénzbeli vagy természetbeni támogatásként a rászorulók számára.

Élelmiszercsomagot kétszer adnak – húsvét előtt és advent idején –, de nyújtanak egyebek mellett lakhatási segélyt, gyógyszertámogatást, valamint váratlan élethelyzetek idején szintén segítenek. Emellett szociális lakások biztosításával segítik a nélkülözők lakhatását, itt a piaci árnál kedvezőbbek a lakbérek.

Szarvas Péter polgármester arról is beszélt, hogy a városi közgyűlés ülésén nemrég módosították az önkormányzat támogatásokról szóló helyi rendeletét. Mivel megemeltek bizonyos jövedelemhatárokat, az eddiginél többen juthatnak majd segítséghez, továbbá egyes esetekben a támogatások összegét ugyancsak növelték.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában