Verseny

2023.12.11. 16:57

Hóbogyó futam: Bolza-köröket teljesítettek a Szarvasi Arborétumban

Vasárnap bonyolították le a Hóbogyó futam néven meghirdetett időmérős Bolza-kör Futóversenyt a Szarvasi Arborétum, a SZUSE futószakosztálya és a Minden, Ami Szarvas szervezésében az arborétumban.

Nyemcsok László

Hetven településről érkeztek az országból futni, gyalogolni szerető sportolók Fotó: Szarvasi Arborétum

A versenyre 358-an neveztek több korosztályban és kategóriában. Újdonság volt, hogy a szervezők az idei eseményre gyaloglókat is fogadtak, fontosnak érezve az egészséges életmód népszerűsítését. A szarvasiak mellett 70 településről érkeztek az országból futni, gyalogolni szerető sportolók, akik érmet, ajándékpólót kaptak a táv teljesítése után.

A verseny végén minden korcsoportban, minden távon az 1-3. helyezett a dobogóra állhatott, és oklevele mellé egy-egy ajándék hómanót kapott. A nőknél az 5,5 km-es (2 Bolza-kör) futás, a férfiaknál a 11 km-es (4 Bolza-kör) futás volt a legnépszerűbb. 49 gyalogló indult az 1 Bolza-kör gyalogos távján, 56-an választották a 2,75 km-es futótávot, 130-an az 5,5 km-est és 123-an a 11 km-est, három versenyző pedig két távra is benevezett a Hóbogyó futamon. A verseny és az esemény a hideg, esős időjárás ellenére remekül sikerült, a szervezés és a télen is páratlan helyszín, a Pepi-kert ismét meghódította a sportolókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában