Kézilabda

2023.12.11. 17:08

Téli pihenőre vonulnak a csapatok

Kivétel nélkül hazai sikerek születtek az NB II.-es női bajnokság 11. játéknapján, amely egyben az utolsó is volt erre az évre. A viharsarki rangadón nem született meglepetés, hiszen a csoport élén álló gyulaiak magabiztos játékkal arattak rajt-cél győzelmet a negyedik helyre visszaszoruló szarvasiakkal szemben. A H csoport második pozícióját elfoglaló csabai fiatalok nagy küzdelemben tartották otthon a két pontot a felsőházi rájátszásról vélhetően lemaradó Bácsalmást.

Gajdács Pál

Hegedűs Anita próbál betörni Hajdu Andrea mellett a gyulai rangadón

Fotó: Kiss Zoltán

A bajnokság február 17-én folytatódik, az alapszakaszból három forduló van még hátra. Azt követően az első négy helyezett az G-jelű nyolcas jobbik kvartettjével vív körmérkőzést oda-vissza alapon az érmekért, az alsó négyesek pedig egymással csatáznak a kiesés elkerüléséért.
CZ Gyulasport–Szarvasi NKK 29–24 (15–10)
NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Gyula, 300 néző. Vezette: Biri, Kiss S.
Gyula: Mike – Nagy P. 4, Hegedüs A. 5 (1), Szögi 1, ILYÉS 4 (1), KISS V. 7, Ladics. Csere: Zsiga (kapus), Farkasinszki D. 1, Lukács, Németh Cs., Gelegonya, KOVÁCS SZ. 7, Szabó K., Boruzs, Miklya. Edző: Zöldi-Tóth Katalin.
Szarvas: Antal – Bíró 2, Milyó 3, Papp Zs. 3 (1), Hajdu 4, Majoros 3, Péter 4. Csere: Skorka (kapus), Fodor, Pusztai, Száva, Szöllősi P. 3 (2), Tasgyik 1, Trnyik 1. Edző: Száva Flórián.
Kiállítás: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.
Az első félidőben kezdettől a gyulai együttes akarata érvényesült és a 10 perces gólínségben szenvedő vendégek ellen 9–3-as előnyre tett szert a félidő felét átlépve. Ezt követően Kiss Virág és Hegedűs Anita befejezéseivel állandósult a 4-6 találatnyi biztos különbség a felek között. A második játékrész első felében sem állt be fordulat, azután viszont a frissen beálló fiataljaik eredményessége révén 23–20-ra felzárkóztak a vendégek. A házigazdák azonban váltani tudtak és a végére visszaállították a félidei ötgólos fórt.
Zöldi-Tóth Katalin: – Remekül kezdtünk, igaz a mérkőzésen belül voltak hullámvölgyek, de a lányoknak a szívük a helyén volt. Büszke vagyok a játékosokra, és gratulálok nekik azért, hogy minden mérkőzésen próbálták a maximumot adni. Nem utolsó sorban nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy segítettek minket. Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!
Száva Flórián: – Nem kezdtük jól a találkozót, sok helyzetet elhibáztunk az elején. A második félidőben több variációt kipróbáltunk védekezésben és támadásban. Többször is megközelítettük ellenfelünket, de végül be kellett érnünk azzal, hogy döntetlenre hoztuk a második játékrészt.

Békéscsabai ENKSE U21–Bácsalmási PVSE 36–32 (19–18)
NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 80 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.
Békéscsaba: Petrovszki – Károly 3, ÁDÁSZ 10, UDVARI 12 (6), Ancsin 2, WEIGERT 6, Krajcsó. Csere: Triffa, TÓTH R. (kapusok), Gajdács, Fazekas, Kovács K. 2, Balog, Téglás 1. Edző: Fábián Csaba. A Bácsalmás legjobb góldobói: Ötvös 7 (1), Prezenczki 6 (2), Gabnai 6, Sztűcs 6 (3), Torny-Molnár 4.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 7/6.
A csabai fiatalok egy 7–1-es rohammal indították a találkozót, de mintha ez kényelmessé tette volna őket. Lendületbe jött a vendégcsapat, a 13. percre 10–7-re visszazárkózott, azonban Ádász és Udvari találataival megmaradt a 4-5 találatnyi különbség a felek között. A vendégek a félidő utolsó harmadában nagy finist kivágva kétszer is minimalizálták hátrányukat. A térfélcsere után 22–21-ről zsinórban öt gólt dobva fordított a Bácsalmás, azután a hazaiak produkáltak egy hasonló szériát. A meccs utolsó negyede is a hazai fiatalok elképzelése szerint alakult, akik szoros csatát nyertek, megérdemelten.
Fábián Csaba: – Hét–egyes vezetésünk birtokában visszalassultunk, álmossá vált a játék, a második félidőben el is húzott az ellenfél, de Tóth Rebeka beállásával feljavult a kapusteljesítmény, ami erőt adott a csapatnak. A végén felpörögtek a lányok, így megérdemelten nyertünk.

A bajnokság állása: 1. Gyula 20 pont, 2. Békéscsaba U21 18, 3. Algyő 16, 4. Szarvas 14, 5. Bácsalmás 10, 6. Mezőtúr 6, 7. Szeged 4, 8. Tisza Volán 0.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában