Vádemelés

2023.12.11. 06:55

Csak gyűlt az építési hulladék a dobozi telephelyen

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki néhány hónap alatt igen nagy mennyiségű bontási hulladékot halmozott fel engedély nélkül cégének telephelyén.

Papp Gábor

6-8 hónap alatt nagy mennyiségű vegyes építőipari bontási hulladékot betontörmeléket, téglatörmeléket, aszfaltmaradványt halmozott fel a cég dobozi telephelyének udvarán.

Fotó: MW-illusztráció

A férfi egy építőipari tevékenységet végző, dobozi székhelyű kft. ügyvezetőjeként eljárva 2022-ben, körülbelül 6-8 hónap alatt nagy mennyiségű vegyes építőipari bontási hulladékot betontörmeléket, téglatörmeléket, aszfaltmaradványt halmozott fel a cég dobozi telephelyének udvarán. A Békés Vármegyei Kormányhivatal tavaly október 6-án helyszíni ellenőrzést tartott az ingatlanon, és ekkor a területen megközelítőleg 250 köbméter betontörmelék, bontásból származó aszfaltmaradvány volt található. Az ingatlanon a vádbeli időszakban végzett munkálatok, a melléképületek bontása során körülbelül 100 köbméter építési-bontási hulladék keletkezett. A hulladékról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy az ingatlanon képződött hulladék gyűjtése az ingatlan területén hulladékgazdálkodási engedély nélkül legfeljebb 1 évig végezhető. 

A terhelt ugyanakkor a kft. ügyvezetőjeként hatósági engedély nélkül hulladék gyűjtési és tárolási tevékenységet végzett, mivel a kft. más helyszíneken végzett építőipari tevékenysége során keletkezett, 150 köbméter építési-bontási hulladékot is a telephelyén halmozta fel. Utóbb a férfi a hulladékot elszállíttatta egy erre engedéllyel rendelkező céggel.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában