Összefoglaló

2023.11.13. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen - 2023. november 13.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 13-án

Beol.hu

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Azt is jelelte, hogy mi megy a tévében, a rádióban a csabai Kernné Fitor Margit – podcasttal

Gitta önzetlensége és tettre készsége sok ember életébe hozott reményt és esélyt – így méltatták többek között Kernné Fitor Margit jelnyelvi tolmácsot, szociális szakembert, vagy ahogy sokan ismerik, Gittát. Éveken át vezette a vármegyei jelnyelvi tolmácsszolgálatot; nemrég pedig kiérdemelte az önkormányzattól a Kiváló Szociális Munkáért elismerést.

Emelkedett az elmúlt időszakban azok száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat – írták a rendőrség honlapján. A rendőrök az elmúlt hónapban országos szinten több mint 10 ezer olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet, pedig az életet menthet. Hangsúlyozták, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

Internetes hirdetésre jelentkezett, így vált embercsempésszé az a 23 éves szerb férfi. Azért, hogy pénzhez jusson, több migránsnak nyújtott segítséget.

Hazaért Kínából a Békéscsabai Napsugár Bábszínház csapata. A Kockavarázs előadás díszlete ugyan kiszállítási malőr miatt nem érkezett meg időben a helyszínre, de a kínaiak nem maradtak előadás nélkül, Biró Gyula négyszer is eljátszotta a Táncolókukacot, ugyanis a biztonság kedvéért magával vitte jelmezét. Az utazás kulturális programokat, protokolláris eseményeket és magyar meglepetésdalokat is tartogatott. 

A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai fűszerkertje tízéves munka eredményeként két országos díjat is elnyert a Magyarország legszebb konyhakertjei, Magyar Örökség-díjas programban meghirdetett versenyen.

Bátori Lászlóné lelkész elmondta, a munkálatokat egyházmegyei építési pályázaton elnyert támogatásból, a köröstarcsai anyaegyházközség hozzájárulásából finanszírozták, de a közösség munkája is sokat segített. 

A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget a békési kulturális központban hétfőn délután. A városban már évek óta hagyomány, hogy külön program keretében köszönik meg a szociális területen dolgozók tevékenységét, illetve ilyenkor talál gazdára a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetés is. Az elismerést ebben az évben Kiss Szilvia, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának intézményvezetője érdemelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában