Ünnepség

2023.11.13. 20:04

Idén Kiss Szilvia érdemelte ki a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést Békésen

A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget a békési kulturális központban hétfőn délután. A városban már évek óta hagyomány, hogy külön program keretében köszönik meg a szociális területen dolgozók tevékenységét, illetve ilyenkor talál gazdára a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetés is. Az elismerést ebben az évben Kiss Szilvia, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának intézményvezetője érdemelte ki.

Papp Gábor

Durkó Albert, Kiss Szilvia és Kálmán Tibor a díjátadón. Fotó: Jenei Péter

Kálmán Tibor, a város polgármestere köszöntőjében kiemelte, évek óta adják át a szociális munkáért járó kitüntetést a településen.

– Békés a szociális területen való közös gondolkodásban is az élen jár, nagyon erős együttműködés alakult ki a szférában dolgozó civil, egyházi és önkormányzati szervezetek között – fogalmazott. Ennek kapcsán példaként említette a szociális kerekasztalt, amelyet nemrég ült ismét össze, és már a téli feladatokról is tárgyalt. 

A polgármester elismerősen szólt a szociális területen tevékenykedők magas szintű, lelkiismeretes munkájáról, amivel nagyon sokaknak segítenek. Hangsúlyozta, a kitüntetés idén is méltó helyre került.

Kiss Szilviát Durkó Albert, az MPE OCM misszióvezetője méltatta. Mint elmondta, Kiss Szilvia 2018. január 9-én kezdte meg munkáját a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatánál, és végigjárta a terület szakmai ranglétráját. Kezdetben, mint módszertani vezető munkatárs segítette a misszió segítő szolgálatának napi működését. Főbb feladatai ebben a munkakörben a szolgálat működéséhez kapcsolódó módszertani anyagok, ellátási protokoll, statisztikai kimutatások készítése és elemzése voltak. Munkájának magas színvonalú elvégzése és remek szakmai érzéke okán ugyanezen év szeptemberében kinevezést kapott intézményvezető-helyettesi pozíció betöltésére, amikor is már a telephelyeken felmerülő gondozási feladatok összehangolásának ellátásában teljes jogkörrel és felelősséggel helyettesítette az intézményvezetőt. 2023 július 1-től intézményvezető munkakörben látja el magas színvonalon a segítő szolgálat által biztosított szociális alapellátások teljes körű irányítását, a nyújtott szolgáltatások és gondozási feladatok összehangolását, valamint a szervezési és vezetési feladatokat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában