Balesetek

2023.11.13. 11:51

Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb! – ezért fontos csatolni Békés vármegyében is

Emelkedett az elmúlt időszakban azok száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat – írták a rendőrség honlapján.

Licska Balázs

A rendőrök az elmúlt hónapban országos szinten több mint 10 ezer olyan autóssal találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet

Forrás: police.hu

A rendőrök az elmúlt hónapban országos szinten több mint 10 ezer olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet, pedig az életet menthet. Hangsúlyozták, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

Hozzátették, hogy kimeríthetetlen a kifogások tárháza, találkoztak olyan indokkal, hogy a biztonsági öv „kényelmetlen”, vagy, hogy azért nem csatolták be, mert „épp csak leugrott a boltba/óvodába/iskolába”. Mint fogalmaztak, a koporsó kényelmetlenebb.

Arról is írtak, hogy bukósisak nélkül motorra ülni nemcsak könnyelműség, hanem szabálytalan is. Mégis több mint ötvenen játszottak ezzel orosz rulettet októberben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában