Összefoglaló

2024.05.22. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 22.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 22-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megnyílt Szabó Miklós Magyar vizek halai című kiállítása szerdán reggel Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpont nagytermében. A Magyar Természet Napjához kapcsolódó tárlat május 27-ig tekinthető meg előre egyeztetett időpontban. A Magyar vizek halai című kiállításon akvarellel, színes ceruzával és egyéb technikákkal készült alkotások láthatók. A tárlathoz interaktív foglalkozások is kapcsolódtak a nap folyamán.

Több ezer hamis árutól roskadozott az a kamion, amit Gyulánál állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.

Nyolc külföldinek segített illegális módon, a zöldhatáron keresztül átlépni a román-magyar határt nagyjából egy éve az a 32 éves pakisztáni férfi, aki ellen embercsempészés miatt távollétében emeltek vádat a Battonyai Járási Ügyészségen. A vádlott végrehajtandó szabadságvesztésre számíthat a migránsok segítése miatt.. A társát immár el is ítélték.

Vándorló madaraink között a gyurgyalag az egyik legkésőbb visszatérő faj. A Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér részterületére május elején érkeztek vissza az első költőpárok.

A Békéscsabai Jókai Színház társulata támogató jegyek vásárlásával csatlakozott ahhoz a színházi összefogáshoz, amelynek célja Tompos Kátya Junior Príma- és Jászai Mari-díjas színművész gyógykezelésének segítése.

Megtalálták szerdán este a szombaton éjjel Verőcénél történt szörnyű dunai hajósbaleset dévaványai áldozatának, Mártonnak a holttestét. A fiatalember Szegeden tanult, nemrégiben átvehette az erdészeti szakközépiskola legkiválóbb tanulója elismerést. A verőcei hajóbalesetben egy kishajó ütközött egy szállodahajóval.

A Meta törölte Robert Fico szlovák kormányfő feltételezett merénylőjének Facebook-fiókját - közölte a vállalat.

Ezért nem vehették észre a verőcei tragédiát a szállodahajón. Elárulta a szakértő, milyen szabályokat hagyhattak figyelmen kívül a motorcsónakon tartózkodók.




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában