Silány portéka

2024.05.22. 12:36

Több mint ötezer hamis árucikket csíptek el Gyulánál a pénzügyőrök

Több ezer hamis árutól roskadozott az a kamion, amit Gyulánál állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.

dr. Nagy Szilvia

Silány portékát csíptek el Gyulánál a pénzügyőrök

Forrás: NAV

Görögországból tartott Németország felé az a bolgár teherautó, amit a pénzügyőrök rutinellenőrzés miatt állítottak félre Gyulán. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságán elmondták, a raktér átvizsgálásakor több árunál akadtak problémák. Az ömlesztve szállított, Nike feliratú cipők, sportmezek, IPhone adatkábelek és Samsung fülhallgatók silány minősége és csomagolása keltette fel leginkább a pénzügyőrök figyelmét. A termékeket a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették, és megerősítették, hogy mindegyik hamisítvány, a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. 

Forrás: NAV

A sofőr azt mondta, hogy a jogsértő árukról nem tudott, a kamiont lezárt raktérrel vette át. A járőrök több mint ötezer árucikket foglaltak le, melyek mintegy százmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indult eljárás. 

A NAV-nál hangsúlyozták, kiemelt feladatuk kiszűrni a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségi, minőségi kockázatot jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek ártalmasak az egészségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában