Nemzetgazdasági Minisztérium

2024.06.12. 19:57

Bezár a ladányi Henkel: segít a minisztérium az elbocsátott dolgozóknak

Segítséget biztosít a Henkel körösladányi gyárbezárásában érintett, közel 500 munkavállalónak a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kormány elkötelezett a családok és munkahelyek megvédése mellett, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium fokozott figyelemmel kíséri a Henkel Magyarország Kft. működését, a munkavállalókat érintő változásokat – olvasható a tárca közleményében.

Beol.hu

Átszervezés következtében leáll a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban, a 2002-ben átadott gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a Henkel – adta hírül szerdán a cég.  Kardos Károly, a település polgármestere is szerdán értesült a döntésről. A polgármester leszögezte: biztosították arról, hogy a Henkel legfontosabb prioritása, hogy korrekten járjon el a körösladányi munkavállalókkal.

-Henkel, körösladányi, bezár, gyár, minisztérium
A Henkel európai ellátási láncának átalakítása részeként döntött magyarországi termelési tevékenységének újjászervezéséről, a körösladányi gyár bezárásáról. Fotó: Lehoczky Péter/MTI-archív

Cél a Henkel dolgozóinak mielőbbi elhelyezkedése

A nemzetközi vállalat közleménye kapcsán a szaktárcánál úgy fogalmaztak, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat aktív kapcsolatot tart a vállalattal, illetve a Békés Vármegyei Kormányhivatallal a dolgozók mielőbbi elhelyezkedésének elősegítése érdekében. A foglalkoztatási szolgálat május végi adatai szerint Békés vármegyében közel 1200, a szomszédos vármegyékben pedig további több mint 16 ezer betöltetlen álláshely van, ami hozzájárulhat a cég munkavállalóinak gyors elhelyezkedéséhez.

Segítséget biztosítanak az érintett, közel 500 munkavállalónak

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat már a tényleges elbocsátások kezdete előtt kész azonnali segítséget nyújtani a cég körösladányi üzemének esetében is. Az érintett, közel 500 munkavállalónak átképzések, munkaerő-közvetítés, illetve a különböző munkaerő-piaci programokba való bevonás formájában tudnak segítséget biztosítani. A munkából-munkába elv érvényesítése érdekében a kormányhivatallal együttműködve állásbörzéket, csoportos tájékoztatókat szerveznek, ügyfélfogadási időben folyamatosan állnak az álláskeresők rendelkezésére a potenciális munkáltatók felderítése érdekében.

A dolgozók újbóli munkába állásának támogatását célozzák a kormányzat uniós és hazai finanszírozású mobilitást ösztönző- és bértámogatási programjai egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!