Helyi közélet

2023.10.26. 15:18

„Kék” Road-show volt a Szegyában Békéscsabán – videóval, galériával

Látványos bemutatók várták csütörtökön a békéscsabai BSZC Szent-Györgyi Albert technikum diákjait: road-showt szervezett a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ.

dr. Nagy Szilvia

Szúrásálló mellényt és sisakot is felvettek a diákok. Fotó: Imre György

Vörös Ferenc rendőr ezredes, megyei rendőr-főkapitány elmondta, két vármegye tizenegy csapata mérte össze tudását, az életszerű helyzetekben a gyakorlatias megoldások értek igazán jó pontokat. Tálas Csaba igazgató hozzátette, a leleményességre, kreativitásra is épülő viadal mellett színvonalas bemutatókban, látványos pályaorientációs programokban lehetett része a rendészeti tanulóknak. 

Fotó: Imre György

A közös bemelegítés után a gyorsaság, szakmai felkészültség, az ügyesség is számított az akadálypályán, a kerékpáros versenyen, a határrendészeti feladatoknál, a bűnügyi vetélkedőn, a légpuska-lövészetnél és az öltöztetős feladatnál. A Road-show prezentálta a rendőri hivatás sokszínűségét és szakterületeit; gépjármű-, fegyverzettechnikai-, intézkedéstaktikai-, baleset- és bűnmegelőzési-, valamint kutyás bemutató is várta a diákokat, akik több, különleges szakmacsoporttal is találkozhattak.

Fotó: Imre György

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában