Megemlékezés

2023.09.20. 13:14

Csikós Györgyre emlékeztek a szentandrási kajakosok

Fiatalok és szeniorok ültek kenukba a napokban Békésszentandráson azért, hogy tiszteletüket tegyék a helyi kajak-kenu sportág alapítója, a 2019-ben elhunyt Csikós György egykori pedagógus előtt, és köszöntsék feleségét, Éva nénit.

Vásári Erzsébet

Az eseményen Farkasné Sinka Dóra méltatta Gyuri bácsit. Felelevenítette, hogy az elsőként Szantandrásra érkező hajó, egy hetes kenu volt, ami az Árpád vezér nevet kapta, és az ő jóvoltából került a Körösre. Ez pedig máris megalapozta egy vízi cserkészcsapat megalakulását. Az első érkezését követően, és annak sikerét látva nagyobb egyesületektől leselejtezett hajókat hoztak Békésszentandrásra, amiket a tűzoltószertárban újítottak fel. Ezek a hét törzsfőnökről kapták a nevüket.

Gyuri bácsiról elhangzott, sokat köszönhetnek neki a szentandrásiak, hiszen összefogta a gyerekeket, mint tanító. De a környező víz melletti települések is hálásak neki, illetve az egyesület első edzőjének, Simon Fiala Tibornak, amiért segítségükkel honosodott meg a vízisport, például Szarvason is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában