Békéscsaba

2023.08.03. 17:45

Közel ötezer látogató járt az első félévben a Munkácsy Emlékházban

2023 első félévében közel ötezer látogatót fogadott a Munkácsy Emlékház, mely sokszínű kínálattal várja a vendégeket – hívta fel a figyelmet Opauszki Zoltán, Békéscsaba turisztikáért és környezetvédelemért felelős tanácsnoka.

Beol.hu

Érdekes programokból nem volt hiány.

Fotó: Facebook

Opauszki Zoltán emlékeztetett rá, a Munkácsy Mihály festmények, relikviák és az Omaszta-kúria megtekintése mellett kiállításmegnyitókon, előadásokon, workshopokon és koncerteken vehettek részt az érdeklődők. 

Két alkalommal nyílt időszaki kiállítása Mester Gábor békéscsabai műgyűjtőnek a Mester Galériában, melyet minden esetben nagy érdeklődés követett. Munkácsy Mihály születésnapja alkalmából Boros Péter szobrászművész azon alkotásai kerültek bemutatásra, amelyeket Munkácsy legismertebb alkotásai inspiráltak. A kertészkedés iránt érdeklődők sem maradtak előadás nélkül, hiszen Lehoczkiné Megyik Erika segítségével betekintést kaphattak a paradicsom termesztés rejtélyeibe. Tematikus tárlatvezetéseket és egyéb programokat is rendeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában