Andrássy-Kazinczy-Tulipán

2023.08.25. 13:56

Jelzőlámpássá válik a forgalmas békéscsabai kereszteződés

Jelzőlámpás csomóponttá válik Békéscsabán az Andrássy út, a Kazinczy és a Tulipán utcák kereszteződése – ismertette Szarvas Péter polgármester, hozzátéve, hogy elkezdődtek az ezzel kapcsolatos munkálatok. Azok és a kapcsolódó eljárások várhatóan ősszel fejeződnek be, akkor léphetnek ténylegesen is működésbe a lámpák.

Licska Balázs

A munkálatok elkezdődtek és folyamatosan mennek, várhatóan ősszel működhetnek majd ténylegesen is a lámpák.

Fotó: Bencsik Ádám

Sorolta, hogy a kivitelezés során az alépítmények elkészültek, a jelzőlámpák oszlopait és a jelzőfejeket immár részben felállították. Jelenleg azzal kapcsolatban folynak munkák, hogy biztosított legyen a villamosenergia-, azaz az áramellátás a berendezéseknél. A jelzőlámpák kiépítésén túl a járdakapcsolatok átépítése szintén a kivitelezés részét képezi. Ezt követően helyezik ki a szükséges táblákat és festik fel a jelzéseket.

Lámpás kereszteződést alakítanak ki. Fotó: Bencsik Ádám

Szarvas Péter polgármester a további menetrendről hozzáfűzte: a beruházó készre jelentését követően műszaki átadás-átvételi eljárás történik, illetve az itt épülő üzlet építése miatt létrejövő létesítményeknél ugyancsak lefolytatnak forgalomba helyezési eljárást. Az eljárások várhatóan ősszel megkezdődnek és le is zárulnak. Mind a gyalogos-, mind a gépjárműforgalom jelentős a kereszteződésben, sőt tömegközlekedéssel ugyancsak érintett a fejlesztés alatt álló csomópont – folytatta a városvezető. A közlekedés biztonságát tehát nagyban növeli az, hogy az Andrássy út, a Kazinczy és a Tulipán utcák kereszteződése jelzőlámpássá válik. Hiszen azzal, hogy egy üzletet építenek a volt kötöttárugyár területén, várhatóan tovább emelkedik majd a gyalogos- és a gépjárműforgalom egyaránt. A jelzőlámpáknak köszönhetően szabályozottabbá válik a kétszer kétsávos Andrássy úton a járókelők átkelése, valamint az autók csomóponton való áthaladása is, így kevesebb balesetveszélyes helyzetre van kilátás.

Elmondta, hogy a volt kötöttárugyár helyén egy kereskedelmi egység épül. Amikor a cég vezetése megkereste az önkormányzatot és vázolta a terveit, akkor azért, hogy a környéken élők és az itt közlekedők biztonságosan közlekedhessenek, kikötötték, hogy az Andrássy út, a Kazinczy és a Tulipán utca kereszteződésében jelzőlámpás csomópontot kell kiépíteni. Szarvas Péter kiemelte, hogy a beruházó ennek eleget is tesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában