Összefoglaló

2023.05.28. 21:54

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 28.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről számoltunk be 2023. május 28-án.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Első alkalommal rendezték meg a „Főzz és Segíts!” jótékonysági főzőversenyt vasárnap délelőtt Gyulán, a Rondella és Elizabeth Hotel közötti füves területen. A Gyulai Pálinkafesztivál részeként életre hívott esemény nevezési díjaiból a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segítik.

„Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom” – ezt nyilatkozta Mikel serpa a Világgazdaságnak vasárnap magyar idő szerint valamivel délelőtt fél 11 előtt.

Harminc százalékkal emelkedett az utasok száma tavaly az előző évhez képest a helyi járatokon, és ugyanígy nőtt az eladott jegyek és bérletek száma is – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. Az autóbuszok csaknem 900 ezer kilométert futottak.

A postai szolgáltatás 140 éves lett Medgyesegyházán: az évfordulóról és a helyi posta máig ívelő történetéről emlékeztek meg péntek délután a Civilek Házában.

Idén is országszerte kinyíltak a tűzoltóság kapui a gyerekek előtt május 28-án, vasárnap, a nemzetközi gyermeknap alkalmából.

Kihagyhatatlan programja az orosházi gyermeknapoknak a kismotorosok felvonulása. Idén is a program első leghangosabb és legaranyosabb része volt, amikor a rajtvonal mögé felsorakoztak a legkisebbek.

Sok százan gyújtottak gyertyát és mécseseket a kiváló békéscsabai kötődésű hegymászó, Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, illetve az intézmény bejárata előtt vasárnap este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában