Hegymászó

2023.05.28. 21:52

Sok százan gyújtottak gyertyát Suhajda Szilárd emlékére egykori csabai iskolájában – galériával, videóval

Sok százan gyújtottak gyertyát és mécseseket a kiváló békéscsabai kötődésű hegymászó, Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, illetve az intézmény bejárata előtt vasárnap este.

Fotó: Lehoczky Péter

Mint megírtuk, a legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten.

Bár a vasárnap esti gyertyagyújtást 20 órára hirdették meg, már 19 óra után érkeztek azok, akik le szerették volna róni tiszteletüket a nagyszerű személyiség emléke előtt. Eljöttek egykori osztálytársak, tanárok, számos közéleti személyiség, diákok, Szilárd tisztelői, békéscsabai emberek, akik szerették volna ilyen módon is kifejezni együttérzésüket. Ott volt a megemlékezők között a város országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás és Szarvas Péter polgármester is.

Az eseményen ott volt a hegymászó édesapja, Suhajda Tibor is. „Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet: »Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd« – köszönöm, és ez cseng állandóan a fejemben...” – írta korábban Suhajda Tibor bejegyzésében.

A sor hosszú időn át a Belvárosi iskolától egészen a Lepény Pál utcáig tartott, és még este 9 óra után is sokan vártak arra, hogy meggyújtsák a megemlékezés gyertyáját az iskolában Szilárd fényképe és egykori osztályának érettségi tablója előtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában