Békéscsaba

2023.04.24. 12:48

Több zsák szemetet gyűjtöttek a vízműs diákok

A bicikliút mellett haladva szedték a hulladékot a tanulók hétfőn.

L. B.

A fenntarthatósági témahét keretében rendszerint megszervezik a szemétgyűjtő akciót a Vízmű középiskolában

Fotó: Für Henrik

Megtisztították a szeméttől a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tanulói a Gyulai úti és a Körte sori bicikliút CsabaPark környéki részét, az áruháztól egészen a vizes műhelyig haladva. A hétfői program során az összeszedett hulladékot rögtön igyekeztek is válogatni a szelektív gyűjtés jegyében. Többnyire eldobált, elhagyott papírokkal és palackokkal találkoztak a fiatalok, és összességében több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

Schnider György, a középiskola igazgatója elmondta, hogy az akcióban mintegy harmincan vettek részt, környezetvédelmi és földmérő technikusok egyaránt. A programot rendszerint megszervezik a fenntarthatóság témahét keretében, amely immár több éves hagyományra tekint vissza, nem véletlenül, hiszen a környezetvédelem illeszkedik az intézményi profilba.

Hozzátette, hogy az eseménysorozat részeként kedden szakmai előadásokat tartanak a dróntechnológiáról és a víz okos használatáról, szerdán a Trefort középiskolával közösen vetélkedőt szerveznek a fenntarthatóság témakörében, csütörtökön pedig méhhotelt és méhlegelőt alakítanak ki a vizes műhelynél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában