Összefoglaló

2023.04.10. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 10.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. április 10-én.

Beol.hu

Eddig két holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább hat embert még mindig keresnek - közölte a helyi tűzoltóság hétfőre virradóra. A hatóságok azt közölték, az eltűntek között nincs gyerek.

Legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített hétfőn egy fegyveres támadó az Egyesült Államokban, a Kentucky állambeli Louisville központjában egy banknál.

Hatra nőtt a francia Alpokban, Chamonix közelében vasárnap történt lavina halálos áldozatainak száma, a halottak között két hegyivezető is van - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Az összes traffipaxot beizzítják - lehet szavazni, hol mérjék a sebességet a rendőrök. Ha van ötlete, hol lenne értelme gyorshajtókra vadászni, most megírhatja a rendőrségnek.

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására, vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát – ismertette a NAV. Az szja 1+1%-áról idén egészen május 22-éig lehet rendelkezni. A felajánlás csak néhány percet vesz igénybe, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok.

Az ifjú feltalálók Békés vármegyei, műszaki versenyét nyerte meg a minap egy teljesen új számítógépes szoftver rendszerszintű kifejlesztésével, alkalmazásával. Ennek köszönhetően a Békés Megyei Műszaki Haladásért Alap Alapítvány innovációs-díját vehette át Békéscsabán. Bejutott az Országos Tudományos és Innovációs olimpia második fordulójába. Mindezért hírportálunknál a békéscsabai Paróczai Olivér a hét embere.

A Szegeden élő, de ezer szállal Békés vármegyéhez kötődő Józsa Petra Hanna és családja számára az ,,ismertséget” egy ma még gyógyíthatatlan betegség hozta meg. Az okányi, mezőkovácsházi származású, háromgyermekes família mindent elkövet, hogy a kislány élete élményekkel teli legyen s közben a terápiákkal váljanak a mindennapok elviselhetővé. Néhány nap múlva Békéscsabán szerveznek Petra javára látványos adománygyűjtést.

Idén is hagyományőrző útra keltek a Balassi Táncegyüttes tagjai. Tizenkét táncos öltözött viseletbe, és indult útnak meglocsolni a lányokat, ebben az évben a szokásosnál kicsit több lóerővel.

Talpon a magyar! – ingyenes mobiljáték készült Petőfiről. Kerülj a top-lista elejére Petőfivel! Gyűjts kokárdákat és legyél te a legjobb az új, ingyenes ügyességi játékban. Az applikációról egy videó is készült a mi Petőfink és Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata munkatársainak közreműködésével.

A színészi pályafutását a Békéscsabai Jókai Színházban kezdő Gubik Petra lett a TV2 népszerű énekes műsorának a győztese.

Három év után újra színpadon Mészáros Mihály színművész. A Békéscsabai Jókai Színház a több hónapos bezárás után, március 31-én nyitott ki újra a Revizor című előadással, melyben Mészáros Mihály a polgármester figuráját alakítja.

Kőkorszaki szakikkal is találkozhatunk a jaminai Disneyland-ben. Évek óta dekorálja házának utca felőli részét egy békéscsabai család. Az emberek csodájára járnak az installációknak, amiket főként cserép felhasználásával, szalma alapra készít Fülöpné Csák Mónika férjével. A család mindig újabb és újabb ötleteken töri a fejét, az arra járó gyermekek nagy örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában