Békéscsaba

2023.04.10. 16:51

Petráért fújja az óriás szappanbuborékokat Halász Gergő

A Szegeden élő, de ezer szállal Békés vármegyéhez kötődő Józsa Petra Hanna és családja számára az ,,ismertséget” egy ma még gyógyíthatatlan betegség hozta meg. Az okányi, mezőkovácsházi származású, háromgyermekes família mindent elkövet, hogy a kislány élete élményekkel teli legyen s közben a terápiákkal váljanak a mindennapok elviselhetővé. Néhány nap múlva Békéscsabán szerveznek Petra javára látványos adománygyűjtést.

Cs. I.

Látvány, élmény várja Petrát és támogatóit Békéscsabán

Forrás: Facebook

Húsvétkor beszélgettünk Petra anyukájával, aki elárulta, a hosszú hétvégén Békésbe is hazalátogattak. Majd újra kisbuszukba ülnek (azt is a sok jószándékú adományozó segítségével tudták megvásárolni, abban elfér Petra elektromos széke és a nagy család minden tagja) és irány Békéscsaba: óriási szappanbuborékok lebegnek majd és lufihajtogatás lesz a program, a cél pedig gyűjtés Józsa Petra Hanna gyógyulásáért.

Garantáltan nagy élmény lesz mindenkinek a látvány: a Korzó téren április 14-én 16 órától lufikat fúj, majd meglebegteti óriás szappanbuborékait Halász Gergő azért, hogy a 11 éves kislány gyógyulását minél többen támogassák.

Ahogy arról korábban már írtunk, Petrának egy nagyon ritka, veleszületett genetikai betegsége van (MCTO). A betegség velejárója, hogy Petra kéz- és lábfejéből felszívódnak, eltűnnek a csontok. Jelenleg gyógymód nincs rá, de rendszeresen gyógytornára, fejlesztésekre van szüksége. A család a békéscsabai rendezvényen befolyt összeget ezekre kezelésekre fordítja.

Petráért a mezőkovácsháziak is összefogtak korábban
Fotós: Für Henrik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában