Összefoglaló

2023.03.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 20.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 20-án.

Beol.hu

Kozma Ákos a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogának érvényesülésével kapcsolatban indított átfogó vizsgálatot a tanulókat érő szexuális zaklatással, bántalmazással szembeni hatékony fellépés és az ezek megelőzésével kapcsolatos körülmények, intézkedési lehetőségek megfelelő feltérképezése, javaslatok megfogalmazása érdekében.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és a Tokaj-Hegyalja Egyetem. A megállapodást rögzítő dokumentumot az egyetem ünnepi szenátusi ülésén írták alá. Az együttműködést a felek kutatások terén, gyermekek és fiatalok oktatási esélyeinek növelése, valamint felzárkózási, esélyegyenlőségi fejlesztések szakmai és módszertani segítésének területén kívánják megvalósítani

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra  vasárnap érkezett bejelentés, miszerint a XI. kerületben, a Kosztolányi Dezső téren két férfi bántalmaz egy harmadikat. A helyszínre kiérkező rendőrök megtalálták a bejelentésben szereplő három férfit, akik közül egyikőjük a bántalmazás következtében elborult egy padon. A sértett a kapucnijánál fogva fennakadt a pad háttámláján és már nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését, amit átadtak a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak.

Ököllel ütötte és megerőszakolta 77 éves édesanyját egy férfi a romániai Botosány megyében. Az anya súlyosan megsérült, de annyira megijedt, hogy nem merte kihívni a mentőket. 

Kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök Békésben.

Óriási lángokkal égett egy villanymozdony vasárnap délután Nyíregyházán. A tüzet több tűzoltó próbálta megfékezni.

Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések. A tanulók megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

Hazánkban az idei tél országos átlagban a második legenyhébb volt a 2006–2007-es után 1901 óta. Folytatódott az enyhe telek sorozata, ami hatodik éve tart. Az elmúlt tíz évben csak a 2016–2017-es volt az átlagnál hidegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből. A kedvezőbb időjárási körülményeknek egész Európa örülhet.

Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár a 3-as metró.

Kétezer fürdőbelépőt biztosít a Gyulai Várfürdő Kft. a Magyar Vöröskereszt gyulai területi szervezete részére, hogy ilyen módon is segítse a véradások szervezését, illetve népszerűsítését.

Sok év után újra különleges programmal törték meg a böjti időszakot az eleki fiatalok. A fiúk és lányok mellett főszereplő volt még a tojás, és a bor is. 

Rendkívül sűrű nyolc napot töltöttek Angliában a Dirty Slippers tagjai. A Honest kid dal Birminghamben a Hét Dala lett, Manchesterben, az egyik rádióban a heti toplista ötödik helyére került, a Spotify-on átlépte már a 11 ezer megtekintést is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában