Békés

2023.03.20. 10:35

Hátrányos helyzetű cigány fiatalokat toboroznának a Tokaj-Hegyalja Egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és a Tokaj-Hegyalja Egyetem. A megállapodást rögzítő dokumentumot az egyetem ünnepi szenátusi ülésén írták alá – tájékoztatta szerkesztőségünket közleményében a békési székhelyű MPE-OCM.

P. G.

Újabb megállapodást kötött a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

Forrás: BMH

Mint a részletekről megtudtuk, dr. Horváth Ágnes, rektor és Durkó Albert, misszióvezető írta alá a Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Pünkösdi Cigánymisszió közötti megállapodást rögzítő dokumentumot a közelmúltban, Sárospatakon.

A tájékoztatásban kiemelték, az együttműködést a felek kutatások terén, gyermekek és fiatalok oktatási esélyeinek növelése, valamint felzárkózási, esélyegyenlőségi fejlesztések szakmai és módszertani segítésének területén kívánják megvalósítani, de a tervek között szerepel a hazai és nemzetközi pályázatokon való közös részvétel is.

A megállapodás értelmében az MPE OCM terepgyakorlatok, szakmai gyakorlatok feltételeit is biztosítja az egyetem hallgatóinak. A misszió vállalásai között szerepel hátrányos helyzetű cigány fiatalok toborzása és beiskolázása a Tokaj-Hegyalja Egyetem képzéseire.

Tavaly a sárospataki intézmény tanulói is részt vettek a mezőberényi Delhi településrészen végezett kutatásban, amely a misszió, és a Cigány Módszertani Kutatóközpont közreműködésével zajlott, itt körvonalazódott a szorosabb együttműködés lehetősége.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió az elmúlt évben a Miskolci Egyetemmel is kötött együttműködési megállapodást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában