Összefoglaló

2023.02.13. 21:29

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 13.

Hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 13-án

Beol.hu

Megindul a kitermelés az ígéretes, Sarkad térségi gázmezőn

Fotó: Lehoczky Péter

Békéscsabán is lehetett érezni annak a földrengésnek a hatásait, amely magyar idő szerint nem sokkal 16 óra előtt történt Romániában.

Üzembe áll hétfőn az első kút a Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen. Nyékpuszta mezőn a napokban megkezdődik a második kút fúrása is. Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát a kormány azzal erősíti, hogy a hazai szükségleteket minél nagyobb arányban belföldi forrásból szolgálja ki – közölték az Energiaügyi Minisztériumnál.

Szűk hetven percig tartotta magát a Békéscsaba 1912 Előre a feljutásra esélyes MTK Budapest otthonában, ám a hajrára összeomlott a csapat védekezése és a hazaiak magabiztos győzelmet arattak.

Különdíjat érdemelt ki az evangélikus gimnázium tanulói – Kovács Dóra, Fazekas Kitti, Lenkefi Luca, Gulyás Sára és Oláh Kata – által készített, Határtalan szeretet című film, amelyben a fiatalok azt örökítették meg, hogy Bonnyai Sándor miként gyűjtött adományokat az orosz-ukrán háború kirobbanását követően.

Iskolatörténeti kiállítást nyitottak meg a napokban Szarvas 300 – Vajda 220 címmel a Tessedik Sámuel Múzeumban – adta hírül Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Szijjártó Péter a kirgiz külügyminiszterrel tárgyalt.

Kirúgták munkahelyéről a budapesti tanárt, aki azzal dicsekedett, hogy “kavar” egy 15 éves fiúval.

Hazaérkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból hétfőn kora hajnalban, az egység 17 túlélőt - köztük három gyermeket - mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta országban.


 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában