Szarvas 300 – Vajda 220

2023.02.13. 14:54

Iskolatörténeti kiállítás nyílt Szarvason

Iskolatörténeti kiállítást nyitottak meg a napokban Szarvas 300 – Vajda 220 címmel a Tessedik Sámuel Múzeumban – adta hírül Dankó Béla országgyűlési képviselő.

V. E.

Fotók: Dankó Béla/Facebook

Mint kiderült, a tárlatot a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre és a múzeum együttesen hívták életre. Az eseményen a jelenlévőket Kitajkáné Szántai Mária iskolaigazgató, majd Roszik Zoltán múzeumigazgató köszöntötte.

Dankó Béla kifejtette, a 300 esztendős Szarvas város és a 220 éves Vajda Péter Evangélikus Gimnázium neve és léte, az elmúlt több mint két évszázadban szorosan összeforrt, és ennek a 220 esztendőnek állít emléket a Tessedik Sámuel Múzeumban megnyitott tárlat. 

Jó érzéssel tölti el, hogy ennek a szép és értékes kiállításnak ő maga is vajdás „öregdiákként” örülhetett sokakkal együtt.

A tárlat anyagát tekintve fotók, kordokumentumok és megannyi tárgy segíti az érdeklődőket a történelmi léptékű múltidézésben, amelyben betekintést kaphatnak a gimnázium rég- és közelmúltjába, és ezáltal a jelenébe is. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, öregdiákként szívből gratulál a kiállítás alkotóinak és megálmodóinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában