Katasztrófavédelem

2023.02.13. 17:50

Megmozdultak a virágok: Csabán is lehetett érezni a romániai földrengést

Békéscsabán is lehetett érezni annak a földrengésnek a hatásait, amely magyar idő szerint nem sokkal 16 óra előtt történt Romániában.

P. G.

A földmozgás erőssége 5 volt a Richter-skálán

Forrás: Shutterstock

Mint a katasztrófavédelem hírül adta, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tájékoztatása szerint kisebb földrengés történt a romániai Zsilvásárhely közelében, az országhatártól megközelítőleg 200 kilométerre délkeletre. A földmozgás erőssége 5 volt a Richter-skálán. A földrengést Békéscsaba térségében a lakosság is érzékelte, de feltehetőleg az ország délkeleti részén több helyen is érezhető volt. Károkról egyelőre nem érkezett bejelentés.

Békéscsabai olvasóink is jelezték, hogy érezhető volt a rengés. Arról kaptunk tájékoztatást, hogy a Lencsési lakótelepen az egyik tömbházban megmozdultak a virágok, erősen remegni kezdtek a rengés hatására. Egy másik olvasónk elmondta, a Bartók Béla úti lakásában is érezte a hatását, némi rázkódás volt tapasztalható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában