Labdarúgás - NB II.

2023.02.13. 21:11

Hetven percig jól tartotta magát a Békéscsaba - galériával

Szűk hetven percig tartotta magát a Békéscsaba 1912 Előre a feljutásra esélyes MTK Budapest otthonában, ám a hajrára összeomlott a csapat védekezése és a hazaiak magabiztos győzelmet arattak.

G. P.

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (0–0)

Fotó: Koncz Márton

Az első negyedórában három helyzetet is feljegyezhettünk, előbb a 10. percben Bognár István lövését hárította Póser, majd válaszként Czékus ugrott ki, de Rácz felszedte előle a labdát. Három perccel később Váradi nagy helyzetben „eltörte” a labdát. Mezőnyjátékkal teltek a percek, a csendes játszadozást Czékus törte meg egy egy célt tévesztett fejessel, majd Bognár bombázott, ám a labda itt is fölé szállt. Az első félidő hajrájában egyre többször jutott el a csabai 16-ig az MTK, de a csabai védelem jól állta a sarat.

A szünet után sem játszott alárendelt szerepet a Békéscsaba. Amellett, hogy továbbra is stabilan védekezett, több ígéretes támadást is tudott vezetni. A hazaiaknál a szélvészgyors Kovács Mátyás okozta a legtöbb gondot. A 62. percben beadása után Németh lőtt kapura, de Póser nagy bravúrral védett. A félidő derekán fokozta a nyomást az MTK, amely 11-esből megszerezhette volna a vezetést, ám Németh csúnyán kapu fölé lőtte a labdát. Három perccel később mégis vezetett az MTK, amikor az előbb hibázó Németh passza után a frissen beállt Stieber mester tekerését követően már tehetetlen volt Póser kapus. A hajrára kanyarodva egy mintaszerű támadás után Zuigéber góljával eldöntötte a mérkőzést a fővárosi egylet, győzelmét még biztosabbá Németh Krisztián találatával tette.

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (0–0)

NB II-es mérkőzés. Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion,500néző. V.: Derdák (Huszár, Rózsa). MTK: Rácz G. – Poór (Varju, 82.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Mezei Sz. (Stieber Z., 60.), Kata – Bognár I. (Kocsis G., 82.) – Kovács Mátyás, Németh K., Zuigéber (Palincsár, 87.).Vezetőedző: Horváth Dávid. Békéscsaba:Póser – Puskás G., Albert I. (Fazekas L., 86.), Bora, Mikló – Váradi Á. (Hamed, 73.), Zvara L. (Ilyés, 86.), Kitl M., Horváth P. – Czékus (Farkas B., 73.), Lukács R.(Máris, 64.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Sárga lap: Mikló a 63. percben.

64. perc: A csereként beállt Stieber közeli lövésébe Mikló ért bele kézzel, 11-es! Németh állt a labda mögé, de az égbe bombázta a labdát!

67. perc: Zuigéber tette a labdát Némethez, aki a 16-os jobb oldali sarkánál üresen érkező Stieber elé tálalt, a csereként beállt támadó betört a 16-oson belülre, majd 13 méterről, ballal a jobb felső sarokba tekert, 1–0.

78. perc: Bognár tért ölelő passzát Németh kapásból tette Zuigéber elé, aki 10 méterről ballal a kapu jobb felső sarkába zúdította a labdát, 2–0.

87. perc: Kocsis passza után Németh kényszerítőzött Stieberrel, majd előbbi hét méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3–0.

Jó: az egész csapat, ill. Póser, Albert I., Mikló.

Horváth Dávid: 

Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz és azt is, hogy nekünk a legjobb játékunkat kell nyújtani. Elégedett voltam a második félidei játékunkkal, amikor tudtunk váltani, helyzeteket dolgoztunk ki.

Brlázs Gábor: 

A második félidő elején, amíg nem kaptuk meg a második gólt, nyílt volt a mérkőzés, onnan szét is estünk. Az MTK igazolta, hogy miért van a tabella elején. A csapat ma így is mindent megtett, de ez ennyire volt elég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában