Békéscsaba

2022.11.13. 08:17

Visszatért megyénk KicsiNagyköveteihez Drimba Tibor

A Magyarság KicsiNagykövet program Békés megyei döntőseit látogatta meg és vitt a gyerekeknek apró ajándékot a verseny országos döntőjében is zsűriző Drimba Tibor. A gádorosi édesapa jelenleg Maroslele polgármestere. De remek kapcsolatokat ápol a Békés megyei településvezetőkkel. Szívügye az ifjúság megyénkben is.

Apró ajándékokat hozott az országos döntőben is zsűriző Drimba Tibor Fotós: Beol.hu

A Magyarság KicsiNagykövet program Csongrád-Csanád megyei mentora úgy gondolta, a baráti kapcsolatokat kell s érdemes ápolni. Ahogy meg is ígérte, elment a héten Békéscsabára és találkozott azokkal a fiatalokkal, akikre már a megyei versenyen, majd az országos megmérettetésen felfigyelt.

Az idei programot is minden megyében meghirdették azzal a céllal, hogy a 10–12 éves korosztályba tartozó diákok büszkén képviseljék lakóhelyük, megyéjük és hazájuk értékeit, teremtsenek összetartó, jó közösséget, vigyék hírét a helyi kultúrának, gasztronómiának és sporteseményeknek.

Tavaly 681-en indultak a versenyen, idén pedig csak Békés és Borsod megyében majd háromezren.

Településeik, majd Békés megye képviseletében a fiatalok bebizonyították felkészültségüket, a folytatásban pedig kis diplomatákként konferenciákat, intézményeket látogathatnak, programokon vehetnek részt. Ehhez a munkájukhoz is adott biztatást Drimba Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában