Jótékonyság

2022.09.24. 10:55

A koraszülöttekért futottak Gyopároson

Verőfényes napsütés várta Gyopárosfürdőn a 6. Linamar jótékonysági futóversenyt, amit a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatására hirdetnek meg évről évre. Szombaton reggel megtelt a Hűvös utca. Kicsik és felnőttek készülődtek a rajtnál.

Cs. I.

Az elmúlt öt év alatt majd 2 ezer nevező, több mint 10 ezer lefutott kilométer és a nevezések által 3 millió 793 ezer forint támogatás - ezek a számok tovább gyarapodtak szombaton az egészséges életmód, a támogatás és a közös sportolás örömének a jegyében.

Az első három évben a versenynek a Gyopárosi-tavak adtak otthont, majd a covid miatt két évre az online térbe szorult a verseny. Idén viszont ismét lehetett a páratlanul szép természeti környezetben futni, ezt ki is használta kétszáz résztvevő. A másik kétszáz nevező pedig az online lehetőséget választotta.

A megnyitón elhangzott, ez a profi szervezés idén 1,1 millió forint támogatást biztosít az alapítványnak.

A legkisebbek - a két gyermekkorosztály - futásával vette kezdetét a szombat délelőtti program, majd a felnőttek rajtoltak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában