galériával

2021.06.12. 14:28

Kapunyitogatóval kitárta ajtaját Magyardombegyház, a sajtfalu

Sajtfaluként emlegetik már évek óta a Békés megyei kis községet, Magyardombegyházát. Szombaton, az immár hagyományos kapunyitogató programját meghirdette az önkormányzat. Minden évben az a cél, minél többen ismerjék meg a kecskefarmot, azt, ahogyan itt készülnek a kecskesajtok.

Cs. I.

Kicsi a falu, a még életben lévő korlátozások betartása mellett, kicsi újításokkal, de sikeresen meghirdették és várták a vendégeket szombaton a családi napra. Négy hatalmas bográcsban Túri Ferenc kecskepörköltnek és pacalnak gyújtott alá korán reggel.

Odébb Mladonyiczki Zoltán sütötte a kolbászt. Volt sajtkóstoló és lehetett nézelődni a farmon, a kecskeháznál. Találkoztunk is Csabai Lalával, Szabó Robikával és Paré Gáborral, a három srác a szülőktől kapott játékokkal érkezett megnézni a kecskéket.

De ott volt Romi baba is, aki később a pónikkal is bátran ismerkedett. Delet harangoztak, még néhány perc kellett a bográcsos ételeknek, hogy mindenki jó ízűen elfogyaszthassa, amikor a színpadra állt Suzy. Ő már visszatérő vendég Magyardombegyházon. Szerelmes, mulatós nótáival alapozta meg a hangulatot. A Csepereg az eső hallatán a kezek a magasba emelkedtek, vele énekelték a sajtfalu lakói a refrént.

Még a gyerekek is előkerültek, pedig ők erős ember vetélkedésen izzadtak, próbára tette őket az óriás traktor kereke és egyéb súlyos kellékekkel is bizonyítaniuk kellett, ki a legerősebb a faluban. Délután Bódi Gusztiékat várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában