bölcsőde

2021.06.14. 10:27

A terv szerint haladnak a fejlesztések Eleken

Megfelelő ütemben haladnak a fejlesztések a városban, többek között bölcsőde épül, csapadékelvezetők készülnek, kerékpárút újul meg, és további tervei is vannak a városnak.

V. N.

Szelezsán György, Elek polgármestere ismertette, a bölcsőde már 25 százalékos készültségnél tart, állnak a falak és a megfelelő ütemben, terv szerint zajlik az építkezés. És bár a járványhelyzet miatt az alapkőletétel elmaradt, de a város életében fontos projektnél ezt az ünnepélyes alkalmat mégis szeretnék pótolni: hamarosan egy időkapszulát helyeznek el az épületnél.

Egy hét alatt készült el a bölcsőde alapja, melyet Botás Erika alpolgármester Szelezsán Györggyel ellenőrzött /A szerző felvétele/

A városvezető a fentiekhez hozzátette, a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítása is zajlik, és elkezdődött a Kétegyházi úti nádas kotrása. Mint megjegyezte, itt korábban probléma volt, hogy a közelben lévő nádas, ha lángra kapott, veszélyeztette a közeli ingatlanokat, ezért most a nádas körül készül egy védősáv is. A további projektekről szólva elmondta, hogy nyáron a meglévő kerékpárút felújítása kezdődik el, viszont őszre tolódik majd a városi temető fejlesztése.

– Az utóbbi hónapokban további pályázati anyagokat is elkészítettünk. A korábbi gyermeknevelő intézet felújítása mellett pályázatot adtunk be a Magyar Falu program keretein belül a Szent István út Hősök és Táncsics utca közötti, régóta problémás, szűk útszakaszának a szélesítésére, játszótér-felújításra, a sportcsarnok vizesblokkjainak és küzdőterének korszerűsítésére. Valamint további projektötletekkel készülünk a hamarosan megnyíló TOP plusz pályázati kiírásokra is – részletezte a város jövőbeli terveit Szelezsán György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában