Koronavírus Békésben

2020.10.30. 15:47

Nincs drámai helyzet a csabai önkormányzati intézményekben

A járványügyi helyzettel kapcsolatban tartott pénteken reggel egyeztetést Szarvas Péter a Gyermekélelmezési Intézmény, az óvodák, a bölcsődék, a köznevelési és szociális intézmények vezetőivel.

Mint korábban arról már hírt adtunk, igazolt koronavírussal fertőződött meg a Média Centrum több munkatársa és a város sportolói közül is többen pozitív koronavírus teszt eredményt kaptak. Az oktatás, nevelés, az egészségügy, vagy a szociális szférában is vannak már a koronavírus járvánnyal megfertőzöttek. A héten a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda Tábor utcai telephelyén a vírus miatt rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal.

Forrás: Szarvas Péter Facebook-oldala

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere Facebook-oldalán így nyilatkozott a csabai koronavírus helyzetről:

„Az intézményvezetők beszámolóiból megbizonyosodtam arról, hogy egyelőre nincs drámai helyzet az önkormányzati intézményekben. Minden megfelelően működik. Kellő mennyiségű védőfelszereléssel rendelkeznek a biztonságos működéshez. Az a tapasztalat, hogy a csabaiak döntő többsége fegyelmezetten viselkedik az intézmények felkeresésekor.

Elmondtam, hogy a védekezéshez szükséges költségeket az Önkormányzat vállalja. Felhívtam a figyelmet, hogy a járvány lassítása érdekében mindenki maximálisan tartsa és tartassa be a higiéniai előírásokat és a jogszabályban foglaltakat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában