Vasutas Művelődési Ház

2020.07.25. 17:00

Tapasztalt és újonc elektronikarajongók találkoztak Békéscsabán

Harmadik alkalommal rendezték meg szombaton a Viharsarki Hobbi Elektronikai Találkozót Békéscsabán. A Vasutas Művelődési Házba szombaton nemcsak a szakmabelieket és az elektronikai építés szerelmeseit várták, hanem olyan érdeklődőket is, akik eddig még csak boltban vásároltak elektronikai termékeket.

N. Sz.

20200725 Békéscsaba 3. Viharsarki hobbi elektronikai Találkozó békéscsabán a vasutas művházban Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Mohácsi Tamás elmondta, az utóbbi időben egy internetes közösség formálódott, s immár hagyomány, hogy minden évben személyesen is találkoznak az elektronikai építmények műkedvelői. A szervező hozzátette, a családias hangulatú kiállításon minden résztvevő büszkélkedhetett, bemutathatta saját alkotását, emellett a börzén adásvételre, csereberére is volt lehetőség. Elárulta, egy-egy beszélgetés során olykor műhelytitkokra is fény derül, sőt lelőhelyekről, az újrahasznosítás lehetőségeiről is tudomást lehet szerezni.

Újoncnak számító érdeklődők és tapasztalt szakmabeliek is találkoztak /Fotók: Imre György/

Mohácsi Tamás hozzátette, idén az ország minden szegletéből, Budapestről, Székesfehérvárról, Berettyóújfaluról is érkeztek vendégek, láthatták például a retró órákat, katonai rádiókat, épített robotokat és a hangtechnikai részlegen kiállított, kuriózumnak számító elektroncsöves erősítőket. Összemérhették a csöves és félvezetős, gyári és épített hangfalak tudását is.

– A kiállításon ki lehetett próbálni mindent, sőt az idei találkozón képviseltette magát robotechnikai bemutatókat tartó RoboKaland is – tette hozzá.

A RoboKaland, mint megtudtuk, egy digitális közösségi alkotóműhely, amely 4 éve tart szakköröket és nyári táborokat Békés megyében. Gajdács Krisztián elárulta, pedagógus feleségével ökotudatos technológiát oktatnak az iskoláskorú, robotika iránt érdeklődő gyerekeknek. Kiemelte, a cél, hogy megmutassák a fiataloknak, hogyan lehet nagyot álmodni és kitartással kis dolgokból különlegeset készíteni. Így született meg az ultrahang-szenzoros önjáró robot, a mobilapplikációról irányítható tank és a Marsjáró. Hozzátette, a gyerekek kezei alatt épültek már mikrovezérlők, robotkarok is, de volt, hogy kidobott ágykeretből építettek okoskertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában