15 milliós ajánlat

2020.06.09. 19:54

Ráharapott a cápa a csabai anyuka ajánlatára, befektetőt talált

Pocsaji Csilla novemberben nyitotta meg férjével a megye első hulladékmentes boltját Békéscsabán. Azóta egyre többen térnek be hozzájuk, és ismerkednek meg a fiatal házaspár által is hirdetett „zero waste” szemlélettel. De ez még csak a történet kezdete, mert a fiatal édesanyának – egy tévés műsornak köszönhetően – most már egy tapasztalt „cápa” is segít eligazodni az üzleti életben.

Vágvölgyi Nóra

20191109 Békéscsaba Hulladékmentes bolt nyílt Békéscsabán Képen: Pocsaji Csilla Evelin és Juhász Zsolt tulajdonosok Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Pocsaji Csillát telefonon tudtam utolérni, éppen hazafelé tartott tíz hónapos kislányával. Mint mondta, november óta nem sok szabadideje van, minden perce be van osztva, hol a boltban, hol pedig otthon kell helyt állnia. De minden pillanatát élvezi ennek a pörgős életformának, hiszen régi vágya vált valóra azzal, hogy tavaly ősszel megnyithatta saját boltját.

– Gyakorlatilag attól kezdve, hogy saját háztartást vezettem, zavart a sok szemét és vegyszer. Pár évvel ezelőtt vágtam bele komolyabban a hulladékmentesítésbe. Egy-egy újabb szemétmentes terület jó érzéssel töltött el bennünket, amely végül kezdett átterjedni a környezetünkre is. Sok barátunk, családtagunk vette át szokásainkat, majd amikor párommal úgy döntöttünk, eljött az ideje, hogy teljessé tegyük a családunkat, nem volt kérdés, hogy szebbé szeretnénk tenni a világot a babánknak – emlékezett vissza a fiatal anyuka.

Pocsaji Csilla Evelin és férje, Juhász Zsolt /Fotó: Imre György/

Ekkor jött a bolt ötlete, hiszen hulladékmentes üzlet hiányában, ők sem tudtak teljesen szemétmentesekké válni. – Ahogy a babánk megfogant, nőtt a pocakom, úgy nőtt a motivációnk is, és belevágtunk. Novemberben már ki is tehettük a nyitva táblát boltunk ajtajára – fogalmazott a fiatal anyuka. Teltek a hónapok, mígnem január elején kapott egy telefonhívást, hogy szeretnék, ha a Cápák között című showműsorban is bemutatná eredményeit, terveit.

– Nem nézek tévét, így a műsort sem ismertem, de miután utánanéztünk a férjemmel, úgy döntöttünk belevágunk. Jöttek a meghallgatások, háromszor kellett bemutatkoznom a műsor készítői előtt, míg végül tavasszal készen álltam a forgatásra – részletezte. Mint mondja, bolttulajdonosként a legnehezebb annak eldöntése volt, hogy a kitűzött tizenötmillió forintért hány százalékot ajánljon fel a befektetőknek a tulajdonosi részesedésből. Fontos volt számára, hogy elég vonzó legyen az ajánlat, ugyanakkor továbbra is az ő kezében maradjon a vállalkozás irányítása.

– Ebben is segítettek a műsor készítői, elláttak tanácsokkal, viszont a végső döntést egyedül hoztam meg. Minden cápának az az érdeke, hogy egy jó befektetést kössön, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a vállalkozó nyíltan, őszintén elmondja az elképzeléseit, ha emellett a tervek is reálisak, akkor arra általában ráharapnak a cápák – fogalmazott a bolttulajdonos. Csilla üzleti ajánlata pedig elég vonzó volt a befektetők számára, akikkel közel két órán át tárgyalt.

– Mind az öt cápát meg akartam győzni, de éreztem, hogy Tomán Szabinához áll legközelebb ez az üzleti modell. Az Ustream-alapító Fehér Gyula például meg se bírt szólalni a mosható betétek láttán, szinte sokkot kapott. Mondtam is neki, hogy engem nézzen, ne a betéteket – mesélte nevetve.

Hozzátette, Moldován András szállt ki elsőként, Balogh Levente és Balogh Péter viszont érdeklődőek voltak. Végül Pocsaji Csilla egy 15 millió forintos befektetési ajánlattal sétált ki a műsorból. Az ötödik és egyben egyetlen női cápa, Tomán Szabina szállt be a cégbe, 25 százalék részesedésért cserébe. – Azóta már aláírtuk a befektetői szerződést. Szabina mindenben támogat, egy irányba gondolkozunk, nagyon élvezem a közös munkát. Nem csak egy befektetőt, hanem egy üzleti partnert is kaptam a műsortól, akivel már a budai mintabolt nyitásán dolgozunk. De vidéken is szeretnénk majd tovább terjeszkedni – osztotta meg a fiatal vállalkozó.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában