Gyula

2020.04.24. 15:28

Mintegy százhetven alkalommal volt úton a koraszülött-mentőautó

A közel egy éve működő Viharsarki Koraszülöttmentő-autó már mintegy 170 alkalommal szállított gyermekeket az indulása óta eltelt időszakban – közölte pénteki sajtótájékoztatóján dr. Abdulrahman Abrulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke és Alt Norbert, a szervezet alapító tagja.

P. G.

Alt Norbert, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Pecsenka Gabriella gyemekgyógyász és Lipován Mihály mentőtechnikus /Fotó: Rusznyák Csaba/

A járművet a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvánnyal együttműködésben üzemeltetik.

Többször vittek újszülötteket Budapestre, Kecskemétre, illetve Orosházára és Békéscsabára is gyakran hívták a koraszülöttmentő csapatát. A mostani járványidőszakban pedig alaposan megnövekedtek a feladataik. Emellett legutóbb Szeghalmon jártak egy koraszülésnél, az Országos Mentőszolgálat pedig többször kérte a segítségüket.

Alt Norbert, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, dr. Pecsenka Gabriella gyemekgyógyász és Lipován Mihály mentőtechnikus /Fotó: Rusznyák Csaba/

Mindketten köszönetet mondtak a nővéreknek, orvosoknak, a járművezetőknek. Négyen önkéntes munkában, ingyenes vezetik a gépkocsit. Ugyancsak köszönetet mondtak a támogatóknak, hiszen nélkülük a koraszülött-mentőautó nem működhetne.

– Természetesen nagyon köszönjük, aki segíteni tudja az alapítványunkat, hiszen minden támogatás nagyon sokat jelent – hangsúlyozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában