Korszerűsítés

2020.04.28. 11:20

Megújult a csapadékvízrendszer Gyulán

Befejeződött a Sarkadi út csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése Gyulán – tájékoztatta hírportálunkat Alt Norbert alpolgármester, önkormányzati képviselő.

P. G.

Alt Norbert: több részből áll a fejlesztés /Fotó: BMH/

A beruházás keretében a Sarkadi út páros oldalán a Hunyadi utca és a Kazinczy utca között 300 méter nyílt árok épült a kapubejárókban d 30 beton átereszekkel. A fejlesztés költsége 9 millió 694 ezer forint plusz az áfa összegébe került. Maga a beruházás pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a Gyula települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése című pályázat keretében valósult meg. A kiíráson az önkormányzat 100 százalékos intenzitás mellett 386 millió 662 ezer forintot nyert el, a támogatás mértéke 100 százalék. A projekt befejezési dátuma június 30.

Alt Norbert: több részből áll a fejlesztés /Fotó: BMH/

A fejlesztés számos további területet, a Temesvári utat, a Rulikowszki utcát, a Lenkey utcát, a Csokonai utcát, a Bárány utcát, az Ernyő utca és Sánc utca közötti szakaszt, a Rákóczi utcát, a Pacsirta utcát, a Tavasz utcát, a Réthy Lipót utcát és a Szent István utat is érinti, illetve érintette. A csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója mellett az ivóvízvezetékeket is cserélték, a szaktárca által a Vízközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából nyújtott támogatás segítségével.

A Sarkadi úton 346 méternyi ivóvízvezetéket cseréltek ki csőroppantásos technológiával, illetve megtörtént a csatlakozóbekötések cseréje is. A felújítás költsége ebben az esetben 12 millió 570 ezer forint plusz áfába került, 70 százalékos támogatási intenzitás mellett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában