Az orosházi friss karalábé eladja magát a becsületkassza mellett

A mezőgazdaságban dolgozók nem pihenhetnek, bármilyen idők is járnak.

Csete Ilona

Oroshza, 2020. mrcius 25. Dark Jzsef stermel karalbt szed fliastrban Oroshzn 2020. mrcius 25-n. A koronavrus-jrvny miatt nehezen tudjk rtkesteni kszleteiket a zldsgtermelssel foglalkoz gazdlkodk. Dark Jzsef gy prbl segteni a problmn, hogy a hznl, becsletkasszs fizetssel rtkesti rujt, ezzel cskkentve minimlisra a vevkkel val rintkezst. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Az orosházi őstermelő, Havancsák Erika és Darók József csütörtökön egész napjukat a fóliában töltötték, amikor sikerült velük felvenni a kapcsolatot. Járvány ide, vagy oda, a munkával nem lehet várni. Kapujukban tábla hirdeti: becsületkasszába tegye a vásárló a portéka ellenértékét. Jelenleg 4 ezer karalábé vár vevőre.

Havancsák Erika elmondta, a nagybanira vitték eddig a zöldségeket, ám a nagykereskedők már nem veszik át tőlük a friss árut, a lehető legkisebb veszteséggel szeretnék túlélni ezt a nagyon nehéz időszakot. Kipattant az ötlet: amíg ők dolgoznak, a zöldség eladja magát a becsületkassza mellett, ráadásul az emberekkel való személyes érintkezést is kiiktatták ezzel a módszerrel.

Harminc éve gazdálkodnak, mondják, már nem is számít kettőjük munkája, ára, értéke, csak piacot találjanak a friss karalábénak. Utána meg ki kell találniuk, mi legyen a padlizsán, a cukkini, meg a paprika palántáikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában