Békéscsaba

2019.11.07. 13:38

Négy autót kaptak ajándékba a diákok

Négy Renault típusú gépjárművet adományozott idén a Békéscsabai Szakképzési Centrumnak (BSZC) a Meszlényi-Autó Kft. Az első két autót nyáron adta át a társaság, a fennmaradt kettőt pedig csütörtökön kapta meg a centrum, az Almáskerti Ipari Parkban.

B. O.

BSZC autó átadás a Meszlényi autónál Békécsabán Meszlényi György a kulcsokat átadja Mucsi Balázsnak

Fotó: Imre György

Mint kiderült, az autók a szakemberképzést segítik elő, azokon a BSZC Trefort tagiskolájának karosszérialakatos tanulói gyakorolhatnak, és sajátíthatják el a szakmához szükséges tudást. A járműveket Mucsi Balázs a BSZC főigazgatója és Kiss Mihály a szakképzési centrum Trefort tagiskolájának igazgatója vette át Meszlényi Györgytől, a Meszlényi-Autó ügyvezető igazgatójától.

Mucsi Balázs Meszlényi Györgytől vette át az autók kulcsait /Fotó: Imre György/

Kiss Mihály elmondta, a szakképzési rendszer átalakul, a 2020/2021-es tanévtől az autószerelő, és az autóelektronikai szakmák helyett új szakma lesz a gépjármű-mechatronikai technikus, és a gépjármű mechatronikus szakma, mely utóbbi érettségi nélkül, akár a nyolcadik osztály után is megkezdhető. Az igazgató szerint mindezen változtatások nagyban enyhíthetik a munkaerőhiányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában