Békés

2019.08.02. 16:54

A holokauszt roma áldozataira emlékeztek

A holokauszt roma áldozatainak emléknapján tartott megemlékezést a békési önkormányzat a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójával és a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzattal közösen pénteken délelőtt, az I. és II. világháborús emlékműnél.

P. G.

Beszédet mondott Kálmán Tibor alpolgármester, aki kiemelte: a közös emlékezés, a múlt hibáitól való intésre való odafigyelés mindannyiunk kötelessége.

– Békésen e közös főhajtás számomra mindig szimbolikus jelentőséggel bírt, hiszen az összefogás, a büszkeség és közös tenni akarás üzenetét hordozza – hangsúlyozta. – Sok közösség állta ki a ’40-50-es években az emberiesség próbáját, mégis úgy hiszem, hogy a békési cigány és magyar közösségektől, civil szervezetektől és egyházaktól ma, 2019-ben sokan tanulhatnak. Az alpolgármester elmondta, fontos, hogy fejet hajtsunk az egykori üldözöttek élete, áldozata, az érintett családok fájdalma előtt.

Abdul Ádám missziós igazgató a megbocsátás fontosságát emelte ki megemlékező beszédében. Az esemény végén a jelenlévők mécseseket gyújtottak az áldozatok emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában