2019.07.17. 13:59
Újabb gyulai finomság kapott két aranycsillagot
Két aranycsillagos minősítéssel ismerte el a Gyulahús Kft. Gyulai vastagkolbász mangalicahússal elnevezésű termékét Brüsszelben a Nemzetközi Ízintézet, amelynek bírái a legnevesebb európai kulináris és sommelier szervezetekből kerülnek ki – jelentette be szerda délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő polgármester és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója.
Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, az elismerés igazolja, hogy folytatódik a gyulai húsipar újjászervezésével megkezdődött sikersorozat.
– A sikerek egyrészt megmutatkoznak a gazdasági eredmények területén, hiszen az átalakítás előtt egy folyamatosan veszteséges vállalat működött a városban, az újjászervezés után pedig egy folyamatosan nyereséges cég – ecsetelte a polgármester. – Másrészt, belföldi és nemzetközi szakmai díjak egyaránt mutatják, hogy a kft.-n belül magas szintű szakmai munka zajlik.
Előbbi kapcsán megemlítette az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit, illetve a közelmúltbeli brüsszeli sikert.
Aláhúzta: napjaink húsipari szakembereinek munkája méltó a nagy előd Stéberl András életművéhez, aki 1935-ben Brüsszelben aranydiplomát kapott.
Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója az előzményekkel kapcsolatban elmondta, a „Gyulai vastagkolbász mangalicahússal” már jelen volt a hollandiai Amszterdamban megtartott májusi Új Termék Expón is, ahol a társaság saját standdal képviseltette magát.
A termékre felfigyelt a kiállítás szervezője is, illetve a kolbászt beválasztották az új termék kategória legjobbjai közé. Mindez azt jelentette, hogy az expo kiemelt helyén mutathatták be az érdeklődőknek.
Ezt követte a már említett brüsszeli siker, a két aranycsillagos minősítés. A bírálaton a termékeket számos szempont, az íz, az illat, a megjelenés, az összbenyomás alapján, egy vakteszt során az Európa kiemelkedő kulináris és sommelier szervezeteiből kikerülő zsűri értékeli. A Gyulai vastagkolbász mangalicahússal 85,3 százalékos eredményt ért, a figyelemreméltó termékek kategóriájába került.
Korábban szintén két aranycsillagos minősítést ért el a Gyulai kolbász, a Gyulai szalámi, a Gyulai Pokol Szalámi és a Gyulai kézműves vékony kolbász.